My World

My World

Tuesday, June 29, 2010

Cerita Lucu Episod 2: Kerana Mu Xm!

Credit to Heliza's Diary

*ni saya copy sejibik2..sbb ape?supaya lbh excited korg membaca ni..huhu*

Sekarang ni dah musim demam xm..Biasalah .. bila xm.. macam2 penyakit timbul..Penyakit nak demam, ceceme.. batuk.. nak tido je.. x larat.. dan macam2 lagi la..Macam mana dengan anda semua..Masih steady?Harap2 macam tu la yer..Nak tau al-kisah ija plak apabila tiba nya XM?
Let`s check it out bebeh.. eiseh..

Sehari sebelum Xm..AHAD 20.4.08
Peperiksaan akhir semester Di UNIVERSITI MALAYSIA SABAH bermula dari 21hb april ini..Belum lagi xm start.. dah macam2 stress datang.. hek.. masa tu la macam2 cara nak release tension..Ija ngan kawan ija bercadang nak tengok MELODI ahad tu.. so.. kui1230 tengah hari kami bertolak la ke blok sebelah.. kawan ija ada tb.. tumpang bilik die..Dekat gile blok ija ngan blok dia.. tapi.. heee.. kami nak ke blok tu.. kami guna motor..Kawan ija jemput ija depan blok.. kami nek moto sesame gie blok kawan ija.. dalam 100meter kot..atau kurang .. hek.. xde keje kan..After tengok melodi.. peyot pun bergendang gendut tali kecapi.. lapar perut susah hati..Kami pun nak gie kafe beli makanan.. naik motor lagi.. heee.. tau x nape asyik nek moto? Cuba teka?!!! Ija bagi masa 10 saat..Pk.. pk pk….

Lalalala.. dah pk lom? Ape la jawapannye?Ha.. sebabnya adalah ija dah TEmok.!!!Heee
Takde la.. hari tu adalah hari terakhir kawan ija pegang motor tu.. esok dah nak bagi motor tu kat tuannya.. so berabis la kami menggunakan motor itu ke mana sahaja biarpun sedekat sejengkal aje..Heee.. pastu kami gie la ke kafe..Pastu.. kami tinjau2 la makanan dia..Tetiba rasa nak makan MC`D plak.. besa la stress.. so.. nak gie jalan2 cari makan sambil ilangkan stress la kununnya..Ija plak.. x bawa wallet.. dalam poket ada rm8 je..Nasip kawan ija bawa.Hee.. nasip..Sebelum kami gie mcd.. ija bawa la pusing2 dulu dalam Ums motor tu..Sempat ija gie ke kolej kediaman sebelah.. semata2 nak ambil ink .. dah xde keje sangat la tu..Padahal esok xm..Isk2..Oh ye.. ija nak citer sket pasal kegiatan ija mendrive moto ni..Eiseh.. `mendrive` lagi tu..heee..Kalau dulu.. kisahnya.. ija cuba berjuta kali nak start moto.. tapi xdapat2 sebab ija xpulas lagi kunci moto..Kali ni plak..Jeng2..Ija dengan penuh semangat dengan senyuman sampai ke telinga.. punya lah excited nak bawa moto.. ija menekan sekuat hati gear pertama..!! dan mempress minyak..Tapi x jalan2! Geram tul! Kunci dah pulas.. suma dah..Kenapa plak takleh jalan ni..Ija cuba lagi.. sekuat hati yang paling terkuat tituniye!!Pun tak jalan! Rupanya.. yang ija tekan bukannye gear! Tapi break!!!!!!!!!!!!!!!Ija ketawa berdekah2.. menyemarakkan suasana kolej kediamanku!Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! ade2 je la diri ku ni…!!

Ok.. pastu nak gie la ke mcd..Tengah syok2 bawa moto.. ija ckp kat kawan ija.. jum gie KF jap.. nak beli roti la..Ija kan suke gile makan roti..Pastu kami gie la ke KF.. sampai je depan giant..Ija terus terexcited..“yehaaaaaaa.. ah ah ah.. selonottttttttttnyeeeeeeeeeeeeee naik moto!” dengan nada yang sungguh teruja! Habis pakguard nampak.
Pakguard: hai heliza.. hepi nampak
Ija: hee.. hai.. epi.. heeee
Ija: gee! Malunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Nape aku telebeh excited ni

Agaknya asyik drive kete je.. kengkadang celonot plak bila naik motor ni..Kami pun masuk la ke kedai roti..Tapiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!Roti yang ija nak takde!!!!!!!!!!!!!!!!Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..Ni nak marah ni!!!Ija pun gie lah kedai roti sebelah..Nama dia sama.. chiken floss.. tapi.. xbape serupa sangat la texture roti tu..Tapi beli je la..Heeee..Pastu hp ija berdering2..Kring2..So.. gee suruh naik je moto.. dia bawa pelan2.. ija masih lagi on da phone..Tau x ape hikmahnya bawa pelan2 motor..Ye la.. angina xde la kuat sangat.. kang ija xdengar plak kan..Tapi…kan.. hikmah yang cebenar adalah!!!

TAYAR PANCIT!!!!!!

Arghhhh sudah!!! Macam tau2 je!! Nasip gee rasa nak bawa pelan moto!! Rupanya tayar pancit!! Waaaa.. camne ni!!! Ape lagi.. pelan2 kami bawa motor tu cari kedai moto nak repair tayar.. ekteli bukan la kami bawa motor.. gee masih lagi ride moto tu.. dan ija masih lagi menjadi pembonceng setia..Yang beshhhhnyeeee.. kami takyah nak cari kedai motor.. orang2 kat kedai motor dari jauh dah nampak tayar kami pancit dan dorang yang panggil kami ke kedai tayar dorang!!Satu satu kejadian..Macam2 hal.. stadi blum lagi ni..ni suma jalan2 cari makan nye pasal..Hish.. heee


Ija: gee.. aku ada rm8 je ni!! Pinjam duit ko dulu la ye..
Gee: nasip aku ada..
Ija: tiap kali kita dua kuar.. mesti ada je kejadian dia kan..
Gee: betul2.. heee..Kena lah charge rm10 tuk baiki tayar tu.. ok la tu!.. heeee…

Then kami gerak nak gie mcD.. ondaway ke McD.. kami pun beli lah makanan dengan gembira nya.. sampai bergambar dengan patung mcd ni.. heee..
Lalalalal.. tapi.. ada gak yang pelik.. maybe tengok ija pakai topi keledar tu..heeee..Slumber je la.. dah la ngan selipar jepun je.. Dah selesai beli.. kami pun nak balik..Tau x ..ondaway balik..HUjaNnnnNnnnn pula..Tengah hari yang cerah.. kini sudah gelap..Kau kawanku.. dan ku kawan kau.. hee….


Kami meredahlah dalam hujan2 tu..Katak2 oh katak Kenapa kau panggil ujan..Macam mn aku x panggil..Aku ngah prektis vocalAku ngah prektis vocal..

Ha..Gitu la al-kisahnya..Pastu kan.. ija ingat nak la sAMbung study..Tp pale berat sgt..Ija tidow la kejapMangun2 jeIja.. ceceme, demam sakit pale sakit belakangBetul2 xdapat mangun..Ija gie telan ubat..Pastu baring..Pegang buku,, nak baca x dapat..Cedey..Kol mama..jap..Ingat nak samung study.. tp betul2 xdpt..Waaaaaaaaaaaaaaaaaa!!Xm ija kul 9 pagi..Ija tido tak teratur cgt..Sebab ija xnak tido sebenarnya..Tapi tertido..Dengan lampu terbukak..So tido xproper la..

21.4.08-Isnin.. paper pertama ku..
Kul 7 pagi br ija tinjau sikit..Heeeee.. kul 9 pagi gie xm..Makan lagi ubat koz menjadi2 plak suhu kepanasan badan ija dan demam ni..Habes xm dalam kul 11.10pagi..Ija janji ngan kawan.. kul 2.30ptg.. ada hal..Tp pale ija xmengijinkan.. ija kate leh tak kul 430petang..Kawan ija kate ok..Kul430 petang ija n da geng dah bersiap…Tup2.. ada yang tak dapat join..Waaaaaaaaa!! Kami suma dah bersiap ni..Habis tu ape nak buat?Apa lagi.. keluar je la..Enjoy sendiri.. tengok citer congkak..Kami beli dulu la tiket.. wayang setat kul 7 malam..Maghrib sini kul 6.24petang..So.. ok la..Tup2.. 640 gitu blekout!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mak datuk..Peke he nye niIja dapat msg dari kawan2..Sume kata tengah begelap gelapan..

Waaaaaaaaaaa..Weh.. camne nak tengok wayang ni..Ke wayang yang tengok kite..Terai redah je la.. mana tau panggung wayang ada generator yang dapat menampung..Kami terai la pergi.. fuh.. nasip..memang wayang masih on..Kuat juga generator ni..Memang cun la..Tengok citer wayang .. begelap gelapan..HehehehPastu.. ahabes wayang kui 9 lebehAla.. balik asrama pun gelap..Pastu kami gie la tanjung aru.. makan jeruk..


Pastu.. dah kui 10.. kena balik la juga..Sampai kat UMS..

Ija: alamak.. aku lupa cas lampu emergency kat bilik aku.. waaa camne ni.. lilin xde..gee ko ada lilin?
Gee: weh aku pun xde!!!
Dira: aku pun xde..
Ija: tapi bilik ko cerah je! Mesti rumet ko ada lilin… nak lilin..!!
Dira: dah habis la lilin..
Ija: ler.. ye ke.. camne ni..
Dira: ko stay bilik gee la dulu
Gee: meh la bilik aku dulu..
Ija: aku ngantuk yang teeramat sangat ni.. xpe la.. bergelap pun begelap la

Pastu kami balik la ke bilik masing2Punya la gelap..Nasip bulan terang sgt malam tu..Cantik..Ija neves gile..Kang terserempak ngan anjing kan..Kepala ija pusing 360 darjah..Tengok2.. masa nek tangga..Memang betul ada anjing!!!!!!!!!!!!!!!Waaaaaa.. cam ne ni!!Ija turun balik dari tangga!Dia macam nak kejarAduh..Ija sowing je ni!Cam ne!!Nak dijadikan citerAda orang cina kebetulan naik tangga tu juga..Apa lagi.. ija suh dia halau anjing tu..Nyah nyah!!Heee..Tengok2.. cina tu duk satu aras ngan ija.. dekat je bilik ngan ija!Iskkk tak sangka betul..Almaklumla.. gelap.. xbape clear sangat muka..!!HuhhhPenat nya taip..Dah kul 3 lebih pagi ni..Study blum tuk next paper..Next paper ku adalah CHEMISTRY TEACHING METHOD
Wish me luck bebeh..
Ija sayang kowang..
Moral of the story is..Dun do like dis..Eiseh.. hek


6 comments:

RoSs_NiE said...

nice citer..hehe

Gee Jah Noor said...

cite yg di copy..hehe

liyana said...

mcm comel je citer ni.. hehehe

Gee Jah Noor said...

comel dan sangat lawak..hehe

darsila dino said...

fuhh comel best r dpt kwn sporting,,kuat melawak mcm heliza,,beruntung la ckg,,huhu

Gee Jah Noor said...

hehehe.. :D

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...