My World

My World

Monday, December 20, 2010

Sandiwara Main Kahwin-kahwin..


Nak kahwin jugak! nak kahwin jugak! begitulah perasaan aku bila tengok kawan-kawan kahwin..tapi belum tiba masanya sebenarnya..saja ja cakap 'nak kawen jugak' tu...hehe

So aku ngan kawan aku ni saja-saja mengkecohkan keadaan kenduri yang sudah sedia kecoh..tapi kami sampai dah malam kat rumah kawan kitorang yang kahwin tu..tinggal sedara mara sahaja yang ada..

Disebabkan itu, kami menggunakan peluang yang ada untuk mendominasi aktiviti bergambar..ngeh2...

Ini dialog kami:

Gee: mu, cantiknye pelamin ni..
Ija: memang cantik weh..pink + grey..

Gee: jum kite main kawen-kawen nak?
Ija: ha jum2..nanti ko boleh la buat story kat blog ko kan..

Gee: haha..macam biasalah..tapi blog tu dah macam blog ko je..banyak pulak cerita pasal ko..
Ija: Ala... aku kan tak sompek nak update blog skang..ko la tolong updatekan untuk aku..hehehe

* lebih kurang begitulah perbualan kami..ada jugak yang ditokok tambah..hehehe

Maka, bermulalah adegan main kahwin-kahwin..

Starting nye, dua-dua duduk di atas pelamin macam pengantin..macam betol-betol bersanding..tapi pompuan sama pompuan.. takde maknanya ye! jangan salah faham okay..sekadar suka-suka sahaja..






Ok, kita berdiri pulak..




Ija: cepat salam tangan aku..




Gee: baik bos..




Gee: ha ko pulak..




Gee: ko tak nak cium aku ke?
Ija: ko gile ke weh..nak cium-cium pulak..aku pelempang kang..




Pengantin dah menantok..tapi boleh pulak tidur dengan senyuman..




mak aih..dasatnye tidoq..




Tetibe je ija merajuk pulak..macam mana nak pujuk nih??




Tolong kipas kan je lah..




Tak makan saman..memang nak kena ngan aku ni dia ni..




Tak sempat aku nak bantai die, die nak tumbuk aku dulu...




Gedebang gedebum, kebabooommm..bang bang boom..he..tak da apa-apa pun yang berlaku...


Inilah yang dinamakan persahabatan...




p/s: semua cerita hanya sekadar rekaan semata-mata.. =D

24 comments:

Nurhayani said...

hahahh. sweet + lawak la kak gee jah nan kak heliza. hehehe. suke2!

Gee Jah Noor said...

tetibe je dtg idea nk main2 kawen ni..hehe

Cik Tqah said...

hoho.. kim salam kt ija x?

Gee Jah Noor said...

dah..dia jawab waalaikumussalam.. =D

amier said...

alaaa bleh plak men kawen2 ek...ape prasaan anda k.gee selepas men kawen2..gembira ke?haha

Gee Jah Noor said...

dh nama pun main2..mestila seronok..he..
kecik2 dulu pun dh salu main kawin2..hehe

nurul huda said...

cantiknye pelamin tuh. simple je :D

Gee Jah Noor said...

memang sgt cntik..combination color die pun sesuai sgt..

misrerama said...

sume yg ada dlm gmba pon cantek.......nak sgt amek gamba ngn heliza gila2 cmtu... :P

wirdawahid said...

comel la korang berduaaaaaaaaaaaa!
pelamin simple but nice! really like it!
bila kak gee nak naik pelamin botol2x ? haha

nenek kembangnya . said...

comel ;0

cendera jiwa said...

bila kita plak nak main kawen2 jijah?
ngeee

Gee Jah Noor said...

misrerama: kalau trjmp dia bergmba la gila2 cmtu..heee

wirdawahid: hoho main2 kt pelamin boleh la..nak naik botol2 tu blom tba masanya lg.. =D

nenek kembangnya: heee =0

cendera jiwa: nak main kawen2 ek? boleh je bebile..hehe

Mizz Farah said...

alololo..tomeinyeee...
kemslm kat heliza ea.. :)

Gee Jah Noor said...

Mizz Farah: ijaaaa..mizz farah kem salam kat ko..hehe..nanti sy kirimkan salam kt die.. =)

Tuan Din said...

Nie Jakim lulus tak nie kawin pompuan sama pompuan nie?
hehehe

soffya cik bulan said...

wahh kemainnn...
sweet rite?

sue said...

indah persahabatan itu jika susah senang sentiasa bersama, persahabatan ini janganlah kita musnahkan semoga berkekalan selama-lamanya amin....

Gee Jah Noor said...

Tuan Din: hehe..dh nama pun main2.. :P

soffya cik bulan: sweet n spicy..hehe

sue: insyaAllah..begitulah hendaknya..amin..

soffya cik bulan said...

hu..tu ar. dh lah tk ngjar pun lagi...mmg rezeki btl lah. nk guna sebaik2nya :)

Gee Jah Noor said...

bagus betol kerani tu..cepat, pantas & tangkas..he

Anonymous said...

gud job..so cute..hehe..chumeyl2..shuke sgt..!!

Gee Jah Noor said...

kite pun suke..hehe.. =D

Miss Anis said...

sukew tgk korang bersama....

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...