My World

My World

Monday, November 8, 2010

Siapa Heliza Helmi?

Sape heliza helmi ni? aku kenal ke heliza helmi? sebenarnya memang aku tak kenal pon gadis yang bernama heliza ni...sejak sebelum aku memasuki ums la..hehe...maksudnya aku kenal heliza sejak aku melanjutkan pelajaran di ums...

Mesti ada yang pelik napa aku cerita pasal heliza untuk blog aku kali ni...bukan apa, aku nak share dengan orang-orang di luar sana yang mengenali heliza hanya dari facebook dia @ fan page dia..skang, biar korang kenal heliza dari kaca mata aku pulak ye..(cewaaahh macam la kenal dia sangat)..sket2 je..hehe..

Aku kenal ija (heliza) bukanlah sebagai seorang artis..dia hanya teman sekuliah, sekelas, semakmal n se ape lagi ye..hehe...pokoknye rakan seperjuangan semasa belajar...sem pertama memang aku tak rapat pon ngan ija..kawan baik aku, dira yang rapat ngan dia..dorang 1 kelas mandarin dan rakan debat..bila dira rapat ngan ija, aku pon terapatla sekali...ktorang selalu bertiga...ada lagi sorang kawan aku, su, roomate dira, pon rapat jugak...cuma jarang keluar bersama...

Nak dijadikan cerita (aku pendekkan jela crita), masa ija masuk AF, aku dipindahkan ke kampung A (kolej kediaman) sebab kolej kediaman yang aku duduk sebelum ni hanya untuk students2 master...bila ija sambung belaja balik, dia stay di kampung A di mana kampung asalnya sebelum masuk AF..hehe..dira lak dok kampung E nun paling hujung sekali iaitu sebilik dengan su...

Bila ija dah continue stadi, ktorang tinggal di kampung yang sama la...cuma aku dok blok C, ija dok blok H..(H=Heliza..hehe)..so, bila dah duduk sekampung, apa lagi, p kuliah pon sama2 la, keluar pon sama2..sampaikan kadang-kadang orang kata aku ni PA ija..haha lawak sungguh..mula-mula macam geramla jugak tapi lama2 biarla orang nak kata apa...janji aku tolong ija memang ikhlas..sapa lagi nak menemani dia, kalau bukan aku yang dok sekampung ngan dia...

Bila ija dah jadi artis mestila agak susah dia nak cari kawan baru...students2 ums pon macam takut2 nak mendekati dia...padahal ija yang aku kenali adalah seorang yang tak sombong...mungkin orang takut nak tegur dia sebab dia adalah selebriti...dan mungkin orang tak minat dia, suka kutuk-kutuk dia..terpulanglah, itu mulut orang..kita memang tak boleh nak tutup mulut orang...aku lak takkan lak nak lari dari dia kan..patut ke kawan kalau macam tu...

Memang aku sibuk jugakla, teman ija ke sana ke mari...penat tu tak payah kata la...hehe..tapi bila masa belajaq aku belajaq la..cuma aku ni kadang2 malas nk stadi..time exam je baru nak stadi...huhu...papepon aku happy dapat tolong kawan aku di kala dia susah...n dia pon banyak tolong aku..hulurkan tangan, ringankan beban... :)

Aktiviti kitorang kat ums yang paling best adalah merempit..ada skali tu merempit di dalam hujan..sebab nak pegi cari makanan...dah la time tu nak exam..tapi lapar punya pasal...redah je...haha..pastu kitorang suka lawan bertanding men game..game feveret adalah bola keranjang n daytona..kadang2 aku menang tapi ija yang banyak menang.. (bg chance dia menang..haha)..tapi lau men bowling, ija takleh lawan aku lagi setakat ini...hihi...

Sepanjang aku berkawan ngan ija (sejak rapatla), banyak sangat kisah lawak kitorang...memang leh gelak guling2..ade je benda yang berlaku bila aku ngan ija...ada ja masalah yang berlaku.. haha memang kelakar...korang leh baca kat entry2 lama aku..(Mengimbau Kenangan di UMS...cerita lucu Episod 1: Di Perpustakaan) pastu tengok skali Episod 2, 3, 4, & last episod...dulu ija aktif berblog, dia salu la cite kisah lawak kitorang ni...tapi skang dah tak aktif pon blog die..(mgkin sebab aku takde kot..haha)..

Aku ni ada bakat sket dalam hal2 teknikal...n ada kuasa ape ntah yang menyebabkan ija panggil aku penyelamat...haha...ada skali tu dah kul4 pagi printer dia problem..nasep aku tak tidor lagi..aku pon g bilik dia..repair punya repair baru dia dapat print esaimen die..oh ye lupa nak gtau, masa aku tahun akhir, ija pindah ke blok C..nak dok lebih dekat ngan aku la tu..hehe..bukan ape, senang lau dok dekat...kan kan kan...

Em bestnye bile terkenang kenangan2 di ums...bukan dengan ija jela, ngan kawan-kawan aku yang lain pon..sangat rindu korang semua...dira, su, ida, wahidah, semua kawan baik aku...n tak lupa ija la skali...teringat lak bila nak kenakan ija masa befday dia, aku, dra, su n wahidah yg merancang...lawak sungguh..lau nak tau ctenye tgk entry ni...episod 3..

Aku berharap sangat hubungan aku n kawan-kawan aku sampai ke penghujung hayat aku...keep in touch,k...kawan-kawan lama aku pon, kawan sekolah, sekampung, sekerja, semua2 la...tanpa kawan siapala aku.. :)

Dan yang terakhir sekali untuk ija..harap persahabatan kita berkekalan..(walaupun ko artis, aku kenal ko bukan sebagai artis..) jangan sesekali lupekan aku ye..haha..aku tau ko memang tak lupa aku walaupun kita tak contact...kan... ;)

k, itu je sedikit sebanyak tentang aku dari ija..eh tentang ija dari aku la...hehehe ('',)

gamba yang sangat aku suke..masa ni nk gi kuliah nek moto..berbaju kurung lagi tu..hehe

59 comments:

Wani_Asha said...

ni bru nma tmn sjti kan sme2 merempit XD
hehe..comey tol kak gee neyh ^^

Gee Jah Noor said...

kak g yg comel ke k ija yg comel? heee

WanDotShop said...

Nice Page and nice song anyway....Good luck for ur page :)

anis_iesya said...

same2 comel..supa jew

Wani_Asha said...

erk,cane nk pilih erk?kalo gadis brmata sepet mestilah kak g comey g! da mcm gdis korean kot! jeles wani >3<

Si Luncai said...

sape yang bawak motor ni..gee jah ke ija?..

Azwandy Bin Muhamad said...

Salam...

Wah..kamu bff Cik Ija eh...
Hehe...

Saya peminat cik Ija...
Ada gak buat entri pasal Cik Ija..Hehe...

Farihah Ahmad said...

ih sukanya tgk heliza yg polos mcm pix rempit tu ;p

sri juju said...

best giler ! nk jmpe heliza ! haha

Gee Jah Noor said...

WanDotShop: makacih..baru nak mula2 aktif blog..
anis_iesya: xlah, ija lagi comel.. =D
Wani_Asha: jauh larik tu dari korea..k g ni golap..huhu
Si Luncai: gilir2..kadang2 sy bwk kadang2 ija bwk..hehe

Gee Jah Noor said...

Azwandy Bin Muhamad: w'slm..oo, nt jenguk blog awk pulak...;)
Farihah Ahmad: ada lg byk picture rempit...bile2 nt sy letak, k..hee
sri juju: insyaallah akan jmp 1 ari nt... :)

aREfIXed said...

OMG~..photo ija bwh ni priceless ahh~..

Deanz said...

oooo kisahnyaaa......baguskan si Heliza ni...

kHaiRuLdiN said...

model helmet INDEX ke neh

mohd said...

persahabatan yang tulus insyaAllah berkekalan..
satu kisah persahabatan yg menyentuh kenangan lalu...keep it up!! dan teruslah merendah diri,insyaAllah kita akan disenangi...

mashimarossa said...

hai bff heliza :)
takleh bayang heliza bawak motor ha ha XD
teringat penah naik skuter 3 orang dalam kolej sampai kena tahan ngan pak gad ha ha ha :P

atiesha said...

hohoho.. gee ni mmg baek orgnye..lemah lembut.. bile gee nk temukan kami ngn heliza ni.. anyway gee..kenduri umah Asela 2hb tu km kije la.. adoi.. ampa nk g x umah husband dia? sbb dia jemput kami 2 2 belah pihak.. 4hb ok la sbb ms tu weekend.. :P

cik EPAL said...

best nya kawan ngn ija ni ea =)

Amoi MiyaSya said...

wah ! kak ija msti easy going kan , pastu lawak2 :)
sronoknye !! :)

angelsoul86 said...

ahaha...suke sgt post nie...untung ija ader member mcm gee...
tu la...terkadang bila dgr org kutuk ija...dlm hati berkata,'amboiiii.....sp lagi knal ija nih? aku ke ko?!'...p last2 tersengih je la..kita memang xleh nak halang org lain bercakap... ;)

Gee Jah Noor said...

ija seorang yg simple je..happy go lucky..n perwatakan yg mcm2..lawak tu xyah nk kata la..xlarat nk ketawa lau ngan dia..pendek kata enjoylah bile ngan die..hehe...
sy sbg kwn die nk time ksh gk kt sapa2 yg support die.. :)

-NiD's- said...

herot tudung cik Ija kita....wah layan gak dia nek Moto noo..baguih ija nie..tak memilih sume dia bedal......

korang bedua comeilaaa....

soffya cik bulan said...

teheee...
pia thu ija tkkn lupakan g
pia dlu selalu byk gk bc blog heliza psl pintu terkunci
mesti g lah heronya kan?
btw, love to know u jgk...:)

Imzainieyzulkipli said...

saya pun nk kawin ngan ija gk r....

babykristal said...

apa perasaan berkawan ngn artis erk..??;)

Gee Jah Noor said...

-NiD's-: mmg sume benda die bedal..tu yg besh tntg ija.. :)

soffya cik bulan: haha mmg xleh lupe psl pntu terkunci tu..bkn sekali, myk kali lak tu..haha.. sonok gk dpt knl blogger trkenal mcm pia ni.. =D

Imzainieyzulkipli: kawin? try la g ngorat ija dlu..hehe

babykristal: ni soklan cepu cemas ni..hehe..perasaan biasa je sebab dh kenal die be4 dia jd artis lg.. :)

deqsu said...

bgs la..cmni la kw sjati..hehe.. coz still setia b'sama..kak ija pun bgs la still ingt kwn wlaupun dh jd artis kn.. kim salam kt kak ija ek..hehe

Gee Jah Noor said...

insyaAllah, nt akak jmp dia akak kirimkan salam deqsu.. :)

liyana said...

dira dulu 1 skul dgn sy. x sngka pulak korang bff dgn heliza. tertengok dalam trek selebriti. eh mcm kenal. rupenye nadhirah omar. hehehe

Gee Jah Noor said...

schoolmate dira eh..sk pulapah ke? ohh trek selebriti tu ek..berkurun dah tu..ntah mcmana leh terkena intebiu ngn jimmy tu..heee

liyana said...

xlah.. skul za'ba kat kuala pilah. tp dira sampai form 3 je kat sana.. :)

Gee Jah Noor said...

ooo..ingat sek rendah td..hehe..
masih contact ngan dia x?

liyana said...

xdelah.. contact kt fb jela pun.. hihi... xdela rapat sgt kt skul dulu, tp kenal la muka..dia da kawen da skrg.. nt kem salam dia eh.. :)

Gee Jah Noor said...

aah dia dh kawen bln 7 aritu...
insyaAllah nt sy gtau liyana kem slm kt dia.. :)

deqsu said...

orite2..thanks ek kak gee jah..=p

Anonymous said...

ija srius chumel...rse nk korek dua2 bijik mate die pastu wat sup...hahah... XD

Gee Jah Noor said...

cik anon: haha jgnlah korek bijik mata dia..sian kawan sy tu nanti.. =D

Gee Jah Noor said...

deqsu: u're welcome.. :)

Anonymous said...

sape suh chumel sgt...mate bulat plak tuh...hahah... :D

Gee Jah Noor said...

cik anon: dah dilahirkan cumel..1 anugerah dari Allah..mata cik anon pon bulat gak kan..hee =D

Anonymous said...

tp xsebulat ija kot...hahah...(jeles2) :D

Gee Jah Noor said...

samela kite..mata hitam ni kecik aje.. =)

Anonymous said...

tau xpe...btw everyone has their own special rite...cume kne discover je...heheh...artis m'sia?? ija is the best...hahah... XD

Gee Jah Noor said...

cik anon: yes, u r rite..sy sbg kwn ija ucap time kasih sbb awk sokong ija.. =)

Anonymous said...

ur wlcm...ija xbyk kontrovesi...sbb tu bes...hahah...kan?

Gee Jah Noor said...

aah betol2..ade jgk sikit2..tp kontroversi tu mmg xbtol..tu sbb kontroversi tu cpt hilang.. :)

Anonymous said...

anyways...thnx dpt komen2...kem slm kat ija nnt k...ckp kat die gud luck...hahah... ;D

Gee Jah Noor said...

no problem lah..ruangan ni memang utk komen2..insyaAllah sy sampaikan nanti, tapi apa nama cik anon ni ye? =D

myda mohd zin said...

sedih lo bace..huhu
pape pon akk gee mmg serasi la ngan kak ija kn ..huu

umie said...

so sweet...suka beno baca n3 ni...1 impression tgk ija ni xtaulah dia gila2 gitu..best nyer cerita u berdua ni..hopefully akan kekal sampai akhir hayat...

Gee Jah Noor said...

dia memang gila2..mmg happy go lucky orgnya..
insyaAllah..harap2 gitulah..thanks sudi membaca entry2 kt blog saya ni.. =D

fadhdeela said...

heliza mmg xsombong..cun lak tu :P

Meh singgah: Pantai yang Indah Di Melaka!!

Anonymous said...

bestlaa dye dpt tawan dgn kak ija y comell n santekk ;D

Miss Anis said...

bestnye dpt kwn dgn kak heliza.....

Miss Anis said...

best la bace entry kt blog ny.....

ummu said...

nice..kirim salam kat kak ija

Anonymous said...

SALAM,SY ADA PERTANYAAN YG PENTING JIKA BETUL AWK RAPAT NGAN HELIZA HELMI,SY NAK TEST N TANYA,DIA ADA BPE OWG ADIK BERADIK N SENARAIKAN NAMANYA,SERIUS NI K TLGGGG

Gee Jah Noor said...

waalaikumussalam cik anon..nak test? huhu..sy tahu tapi tak perlu lah saya senarai kt cni..kalau cik anon nak kata saya tipu terpulanglah..aiman tak kesah.. :)

santai je said...

patut pun muka member tu macam heliza iklan syampu tu.. tengah google pasal kambing bakar

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...