My World

My World

Thursday, September 30, 2010

Ubat ohh ubat...

ni gamba ubat yang aku amek kt kampung aritu...

ni lak gamba ubat yang aku baru amek tadi...

nak jadikan cerita, aku dah kira sihat dah masa mai sekolah ari isnin aritu...tapi aritu ujan lebat lak..masa tu pukui 12 dah...aku ada kelas...pagi-pagi nak mai sekolah tak hujan pon..aku pon tak la bawak payung...lau ujan pagi-pagi tu mestila aku bawak payung ke sekolah...so ari isnin kul 12 tu aku nak p kelas la..walaupun lalu ikut jalan berbumbung, tapi totap kena ujan..ujan yang sangat lebat..dah la kelas tu jauh...emm nak wat camna kan...so ari isnin petang tu tak rasa apa-apa lagi...kemarin la, ari selasa petang aku rasa len macam sikit...malamnya tu aku tak larat..tertido awal...dalam keadaan yang tak tido betol-betol..napa tak tido betol-betol lak? sebab aku dok tengah online...smbil baring-baring...biar je laptop terpasang...ingatkan nanti nak bangun balik...pastu aku tertdoq..tdoq atas tikaq je..lom hampar toto lagi...oh ye, kat kuartes ni takdak katil n tilam..jadi tidor atas toto jela..hehe...kul brapa entah aku terbangun aku pon hampar toto n sambung tido...

pagi tadi kat sekolah aku rasa macam nak pitam...masa berdiri tengah sembang ngan umarin pasal nk cat tangga n tembok blok c...pastu aku cakapla kat umarin sebab aku dah rasa kelam n badan berpeluh-peluh...umarin suh aku duduk...bila dah ok baru aku p ke dewan bawah makmal untuk jumpa ngan budak-budak tenis pasal projek mengecat tu...minggu depanla baru kitorang start..minggu ni baru nak plan apa nk lukis kat tembok tu n nak wat wording...lepas settle perjumpaan tu aku pon pi kantin...pastu pegi kelas pulak...lepas je kelas tu aku rasa badan makin panas...aku ada relief pulak kul 11.25 n 12.35...aku tanya kak kat depan meja aku tu, kak najat, ok ke kalau nak kuar gi klinik...kak najat kata gitau kat PK1..aku pon pi jumpa PK1, kak rozita...minta kebenaran dia untuk pi klinik..pastu aku tanya camna ngan relief tu...dia kata bagi kat guru yang baru posting kemarin tu...aku pon p cari cikgu tu n bagi jadual relief tu...then baru lah aku p klinik...

tau tak aku p klinik naik apa? aku p jalan kaki je..huhu..ala, dekat je pon dengan sekolah..dah sampai kat klinik aku pon letak ic aku kat dalam kotak tu..tak lama lepas tu aku pon dapat nombor giliran..1070..sebelum masuk p jmp dokter kna wat saringan dulu...pastu bila dah nombor 1070, aku pon masuk jumpa dokter...explain la kat dokter apa dah jadi kat aku...bla bla bla...pastu dokter kata nak amek darah aku...aku pn tanya 'amek darah?' dokter kata ya amek darah, nak tengok kot-kot ada kuman dalam badan aku...gulpppp..aku takut la jugak..tak biasa amek darah lagi ni...huhu...dengan keadaan slumber aku pon cakap ok dokter..dokter suh aku p kat bilik pengambilan darah...tunggu punya tunggu datang la misi yang nak amek darah tu..dia suh aku masuk bilik tu...then dia kuarkan alat-alat untuk amek darah..dia borak-borak ngan aku..taknak bagi aku nebes kot...aku memang tak nebes pon..kecik je jarum tu..hehe...dalam ati aku sakit ke tak ni ye..lepas je jarum dimasukkan ke salur darah aku, baru la rasa sakit sikit..sikit je...pastu dia pon amek darah..banyak jugakla..berapa ml entah..ada kot dalam 10 @ 15ml...pastu dia suh aku p makmal untuk analisis darah tu...

then dapatla result..aku bawak result tu pi jumpa doktor...dia tengok-tengok dia kata darah ok..cuma ada jangkitan kuman sikit...jangkitan tu la yang sebabkan aku sengal-sengal badan ni...huhu...pastu dia tulis la ubat ape nak kasi kat aku..dia tanya nak mc tak..aku kata tak payahla..sebab dah nak abes waktu sekolah pon..aku p balik sekolah nanti pastu 1.10 balikla...bila dah kuar bilik dokter tu aku pon p kat bahagian farmasi...dapatla ubat..aku pon p sekolah balik...wat keje sikit, then 1.10 pon balikla...oh ye, sebelom balik tu aku singgah kat kelas pendidikan khas..depa ada wat jamuan ari raya....aku makan mee rebus n rojak...alhamdulillah kenyang...pastu balik umah aku pon makan ubat...pastu aku menulis blog ni..skang aku rasa mengantuk sebab effect ubat batuk...aku nak pi solat dulu then tidur.... (bawah ni gamba aku kat bilik guru hari ni...hee)


Monday, September 27, 2010

Tentang Masa Depan...

Dah lama aku tak menulis entri baru...kali ni aku nak menulis tentang kehidupan aku pada masa akan datang...agaknya macamana la kehidupan aku selepas ni...aku tertanya-tanya siapakah jodoh aku yang sebenarnya..yang telah Allah tetapkan...tapi masih belom aku temui siapakah Mr. Right aku tu...ermm belom tiba masanya la tu..mungkin sebab aku belom bersedia dan keadaan keluarga yang masih memerlukan aku untuk bersama-sama mereka...namun, aku tetap merasa jeles terhadap kawan-kawan yang dah kawen, yang dah bertunang...tapi tak apala, jodoh mereka smpai cepat...jodoh aku belom lagi..masih banyak lagi komitmen dan tanggungjawab aku yang perlu diselesaikan..memang tepat perancangan Allah ni..Dia akan beri kita sesuatu pada jangka masa yang telah ditetapkan..bak kata orang, ajal maut, jodoh pertemuan semua tu di tangan Tuhan...kita hanya merancang, tapi Dia yang menentukan...Bila-bila masa saja kita akan meninggalkan dunia ni bila dah tiba masanya...tapi kita tak tahu bila kah masa itu..pokoknya kita kena lah bersedia dari sekarang...tak terkecuali lah aku...

Bercakap tentang masa depan, aku pon taktau keadaan aku macamana nanti..macammana dengan pekerjaan aku ni..keluarga aku...aku hanya mampu berangan..lau ikutkan, nak kumpul duet banyak-banyak, beli kereta mewah, buat umah besar-besar..tapi tu la, smua tu angan-angan...yang belom tentu jadi kenyataan..mustahil la...tapi tak juga mustahil..lau aku mampu mengubahnya...aku juga ada perancangan diri utk menjadikan hidup aku lebih baik...aku harap perancangan ni berjalan dengan lancar...aku hanya perlukan sokongan keluarga dan rakan-rakan... untuk diri aku pulak, aku mestilah mahukan yang terbaik...mancari calon suami yang terbaik..bukannya aku nak yang terlalu sempurna, cukuplah sekadar yang sesuai dengan aku, yang boleh jaga aku, tanggung makan pakai aku, bimbing aku dari segi agama dan sayang aku sepenuh jiwanya...kita semua tahu setiap orang tak dilahirkan dengan sempurna...maksud aku dari segi sikap dan kelakuannya..lau nak yang sempurna, sampai bila pon tak jumpa...manusia dianugerahkan dengan kelebihan masing-masing..dan tak lupa juga kekurangan turut ada dalam diri kita...kelebihan tu kita perlu bersyukur, kekurangan tu kita kena cuba baiki diri untuk menjadi lebih baik...

Oh ye, dah alang-alang tulis pasal masa depan ni...aku nk imbas balik masa zaman kecik-kecik dulu...masa aku kecik-kecik dulu macam-macam jugakla angan-angan aku...nak jadi doktor la..tu la cita-cita pertama yang aku jawab bila cikgu kat sekolah tanya..pastu cikgu tnya, lau tak dpt jadi doktor, kamu nak jadi apa...aku pn jwb ‘saya nak jadi cikgu lah’..ha tengok...cita-cita yang ke-2 tu dah berjaya menjadi kenyataan..alhamdulillah syukur sangat...aku teringat lagi kisah aku masa lepas SPM..arwah ayah aku nak sangat aku masuk maktab..dia nak sangat tengok anak dia ni jadi cikgu...tapi aku degil..aku nak jugak jadi dokter...siap bertekak gak la ngan arwah ayah...lau ayah ada lagi aku nak minta maaf sangat-sangat..memang apa yang ayah rancangkan tu la yang terbaik...sebab ayah mesti tau kebolehan anak dia ni...adegan sedih sekejap..sob2...ok, berbalik kepada ceritanya, aku nak sangat jadi dokter kan..aku dapat tawaran matrik...result aku tak la power mana..ramai lagi kwn-kawan yang ok..tapi aku tergolong antara pelajar terbaik jugakla...hehe...aku dapat je tawaran matrik tu, aku memang nak pegi sangat la..yela cita-cita nak jadi dokter ni...last-last skali ayah aku pon setuju la..tapi tau tak aku dapat matrik mana? Bukannya matrik canglun, arau @ penang..tapi matrik gopeng, perak...jauh tu..hehe.. aku la yang isi jauh-jauh tu..saja nak merantau..ayah aku taktau pon..aku cuma bagitau aku isi matrik kedah, perak n penang..tapi aku tak cakap yang aku letak matrik perak tu 1st choice...huhu...tengok-tengok dapat perak..tapi ok pe..akak aku pon dok perak..leh gak jalan-jalan umah dia..tapi jauh jugakla gopeng ngan umah akak aku tu..kt taiping...

Nak sambung cite lagi ni...nape aku dah masuk matrik tapi tak dapat jadi dokter? Ha meh sini nak jawab...sebab...sebab result aku tak layak untuk jadi dokter...aku ni berangan ja sakan..hehe..tu la 1st time aku masuk asrama..aku tak biasa stadi kt asrama..salunya aku stadi kat umah ikut time aku la..bila dok asrama ni, terus kehidupan aku berubah..aku tak dapat belajar dengan betol..kawan-kawan lak terror-terror belaka...aku ni biasa-biasa ja..bile result exam kuar, memang agak teruk la..heee...tapi ape yang best kat matrik ni, aku memang enjoy la ngan kawan-kawan aku..kawan-kawan aku kat matrik tu memang best..tu la salah 1 sebab result aku teruk jugak kot..hehe...tapi takdela teruk mana, dapat jadi cikgu jugak kan...macamana aku leh jadi cikgu? Citenye cmni...bila kuar je matrik, aku apply BPG (bahagian pendidikan guru) utk masuk maktab la..aku dapat interview die..kt IPDA...aku pon pi la intebiu tu...tapi aku dapat tau aku tak lulus..em cedih gak la..sebelom tu aku ada isi gak borang UPU untuk smbung degree la..smuanya aku mintak coz pendidikan...aku minta merata la, upsi la, upm la, utm la, ums, n mcm2...oh ye, aku terlupa nak cerita ssuatu...

Masa aku kat matrik..nak dekat-dekat ngan final exam...kejadian sedih menimpa diri aku...ok, ni masuk part sedih ni..sedia tisu ye kawan-kawan...hehe...ctenye camni...ujung minggu tu aku plan nak ikut membe aku g jalan-jalan kl...aku pon nak tepon la mak aku nak bagitau nak p kl...tapi tatkala aku nak gtau nak gi kl, mak aku gtau aku dulu...yang ayah aku tak berapa sihat...aku pon tak jd bgtau mak aku nak p kl..terus ubah perancangan..ari jumaat tengahari tu lepas je abes kuliah aku terus balik kampung...ari jumaat tu jugak ayah aku masuk sepital..smpai je kat alor setar aku terus menuju ke hospital..ayah aku ditempatkan di wad X2..lau tak silap aku la..perkara ni dah 5 tahun lebih berlalu...aku pon menjadi penghuni d hospital tu..menemani ayah aku..setiap ari macamtu sampai ari isnin aku terpaksa balik ke matrik...sepatutnya ari ahad dah kena balik..tapi sebab ayah aku sakit, aku lanjutkan cuti aku...ari isnin tu ayah aku dah macam sihat sikit..aku pon pulang ke matrik..sampai kat matrik pon dah petang...soknya ari selasa aku pon p kuliah..ari selasa tu keadaan ayah aku bertambah baik..adik aku kata ayah aku dah boleh balik umah...sebenarnya ayah aku tak suka masuk hospital..dia lebih suka dok umah..ayah aku pon gembira dapat balik umah..aku pon seronok la ayah aku bertambah sihat...aku masih ingat lagi, petang selasa tu aku pergi beriadah bersama member..amek angin kat kawasan matrik tu..aku terlupa bawak nset..bila waktu dah nak dekat senja aku pon balik ke bilik...pastu aku terlihat ada miscall dari nombor fon umah..aku pon col balik..adik aku jawab fon, dia kata ayah sakit balik..makin teruk..aku tak sangka benda ni berlaku...aku pon dengan kelam kabut p jmpa warden, minta kebenaran untuk balik...warden boleh hantarkan ke stesen bas di medan gopeng..aku pon siap-siap la...dalam kul 8 lebih bergerak ke stesen bas tu..perjalanan dekat sejam jugak..sampai kat medan gopeng tu, tiket ke alor setar dah takdak..bas baru je bertolak..tiket hanya ada pada jam 2pagi..nak tak nak kena la nek bas kul 2 pagi...warden bawak aku balik ke asrama..dia akan anta balik ke stesen bas tu pukul 1 pagi...

Sampai je kat asrama aku pon wat la keja aku..aku tak lupa col umah untuk tanya keadaan ayah...mak kata ayah ok sikit lepas makan ubat..n leh lagi tengok tv..aku pn tak risau sgt...tepat jam 12, sempat lagi aku p mesin baju kat blok sebelah..yela, nak balki kampung, nanti banyak pulak baju tak berbasuh...dekat-dekat kul 1 aku pon siap-siap nak balik...warden pon anta aku kat medan gopeng...tunggu punya tunggu bas yang kul 2 tu pon datang...dia datang lambat sikit..dalam 2.30 baru jalan..mak aku dok asyek talipon tanya kat mana dah...aku cakapla dalam kul 6 kot baru smpai..mak kata lau smpai gitau kat abang suh abang amek kat shahab perdana...smpai ja kat shahab, aku tak col pn abang aku..malas nak susahkan dia..aku pon naik bas pulang ke umah...sampai kat simpang kola, mak aku col..aku cakap dah dalam bas...sat lagi sampai...dah nak dekat sampai umah, aku pon tekan loceng...aku turun dari bas n lintas jalan...masa nak lintas jalan tu aku tengok umah aku ramai orang..napa ya ramai orang..keta pon banyak...aku tak rasa apa-apa lagi...bila dah lintas jalan aku nampak van..van yang sangat aku kenal..jantung aku mula berdegup kencang..aku pon lari masuk ke umah...Ya Allah...sampai ja kt pintu umah, aku lihat tubuh ayah aku terbujur kaku diatas katil...aku tak tau nk gambarkan perasaan aku waktu tu...sedih, marah, geram, smua ada...kakak aku datang peluk aku...aku pulak nanges-tengok meraung ‘napa tak cakap ayah dah takdak...’..kak aku kata ayah dah takdak semalam lagi..kul 12.05 tengah malam...mak saja tak nak gitau sebab taknak bagi aku risau..aku menanges punya menanges...smua cuba menenangkan aku...pada masa tu susah untuk aku terima kenyataan...tapi lama-kelamaan aku pon redha dengan pemergian ayahku...semoga ayah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman... itula kisah sedih aku..yg agak tragik... :( sob2...

K, nk smbung balik cite dari atas...taknak cte sedih-sedih dah..lepas ja abes matrik, aku pon bekerja kat pekan rabu..kedai potostat n kedai runcit...smpaila keputusn UPU kuaq, aku pon benti..aku dapat tawaran kat UMS course pendidikan dengan sains...akhirnya dapat gak apa yang aku idamkan..kursus pendidikan...lau ayah aku ada mesti dia gembira...4 tahun stadi kat UMS, akhirnya dapatla aku menggenggam segulung ijazah...ijazah sarjana muda dengan kepujian pendidikan dengan sains..major bio n minor kimia...skang aku dah jadi cikgu..tapi bukan ajar subjek bio n kimia..tapi ajar math n sivik..huhu..sebab sekolah ni dah kelebihan cikgu sains..takpela..aku pon happy jugak dapat ajar math..memang subjek kegemaran aku pon kat sekolah dulu...tu la cite nye cmne aku leh berjaya jd ckgu...

Skang ni pasal masa depan aku, aku pn taktau apa akan jadi nanti..aku cuma doakan yg terbaik untuk diri aku dan juga keluarga aku...cikgu pon dah jadi, pasni ape pulak ye..huhu..tunggu n lihat...adakah aku berkahwin dengan putra raja? Haha (angan-angan yang tak tahan) haha...gurau je..tak mungkin sama skali...okla, tu saja cite aku..nanti aku sambung tajuk len pulak...da...

p/s: ni ada gambar konvo aku selitkan untuk tatapan bersama.. =D



Wednesday, September 1, 2010

Apa dah jadi...

ermm dah agak lama aku xupdate blog...agak2 korg apa dah jadi kat aku...haha...meh sini aku cte apa yg terjadi selama aku menyepi ni...macam-macam yang berlaku..ada kisah sedih, gembira, kecewa, ceria, macam-macam la..hehe...

pertama skali aku nk crta tntang ceramah motivasi yang telah dijalankan di sekolah aku...pada tanggal 19 ogos 2010..ceramah ni adalah utk meningkatkan motivasi bdk2 stpm yang bakal mengambil exam xlama lg..siapa penceramahnya..ha itu yang hampa xtau...penceramah nya aku jemput khas daripada kuala lumpur..nun jauh di sana..terima kasih sgt2 kepada tuan punya badan kerana sudi datang ke smktp menyampaikan ceramah..orangnya kecil molek, putih berseri, comey lotey..cewahh byk plak memuji...kembang dia nnt..hehe...penceramah yang dimaksudkan adalah selebriti yang tgh meningkat naik skang ni...dgn syarikat dia la, dgn single2 terbaru dia, dgn filem yg dia nk buat..isk dasat sgguh la penceramah kita ni..hehe.. students stpm tu mesti terkejut bla tgk penceramah yg xdisangka-sangka ni..okla, aku gtau skang sapa penceramah aritu...yang juga merangkap kawan baik ku, iaitu Nur Heliza Helmi...aku la yg uruskan dia dtg ni..bkn sng nk bawak dia mai langkawi bg ceramah kt sekolah aku ni..huhu...papepn thanks sgt2 diucapkan kepada heliza..

ok, seterusnya aku nk crta prjalanan hari ceramah tu... mula2 aku p amek heliza kt epot..aku pggil ija jela..heliza pnjg sgt la pulak..hehe...aku p amek ija kt epot langkawi ni lbh kurang kul 9.30..ceramah akan bermula pada pukul 11.. aku pn tggu la dia kt balai ketibaan..dari jauh aku dh nmpak dia berbaju pink...bla dia dh amek luggage, baru la ktorg berjumpa...dh agak lama xberjumpa..rasa rindu juga..hehe...pastu aku pn bwk penceramah kita ni ke kereta...kemudian terus ke umah aku..bg dia rehat2 kat citu n leh membuat preparation terakhir sebelum ceramah bermula..aku pon menemani dia masa kt umah..bg support kt kawan..hehe...housemate aku pn xketinggalan..siap bersembang2 lagi...bergmbar pn ada..hehe...
kaunselor sek, isma bgtau kt aku suh bwk ija p dewan dalam kul 10.50..dkt2 10.50 tu aku pn ready2 la..pastu bila isma dh bg hint, aku pn bwk ija ke sekolah...masa dkt2 ngan dewan, pengacara majlis pn datang utk menjemput dan melihat sapa penceramah pada hari tu...aku nmpak riak wajahnya yg terkejut bla melihat ija..yela xsangka lak ija yg akan bg ceramah..mesti depa ingat cikgu2 sekolah lain ka...pengacara yang dh nerves tu pn amek latar belakang ija..utk diceritakan sket sebelum memulakan ceramah..

bila ija masuk je kt dlm dewan, dh dengar sorakan students2 ni..macam2 riak wajah mereka..nmpak kegembiraan, seronok xterkata..yela artis dtg sekolah bg ceramah...huhu...pastu lepas ija diperkenalkan oleh pengerusi, ija pn mengambil tempat utk memulakan ceramah...oh ya, sblom tu majlis bacaan doa diadakan yang dibacakan oleh saudara mustaqim.. sesi ceramah pn bermula...kt cni ada sket video tentang ceramah tu...

video

mcm2 la pesanan dari ija ni...dia cta pengalaman2 dia yang diselitkan dengan motivasi utk para pelajar, dan juga tips2 menghadapi peperiksaan...sblom berakhirnya ceramah, ija bersama2 dgn pelajar menyanyikan lagu fikirkan boleh dan standing in the eyes of the world...walaupun bln puasa, bersemangat jgn bdk2 ni menyanyi..bagus..hehe...bila ija dh selesai bg ceramah, majlis diteruskan dengan penyampaian cenderahati..yg disampaikan oleh PK tgktn 6, Pn. Rozana...kemudian, sesi fotografi pulak diadakan...rugi la lau xamek gmba ngan heliza kn...siap ada students yang amek autograf..sampai aku xterkawal...penat jgk la ija ni sign...sabo jela mu...nmpknya dorg meminati heliza la ni..bagus2..students2 boleh jadikan heliza sbg idola utk maju ke hadapan, utk berjaya di masa hadapan...

pasal heliza datang ke sekolah aku ni, aku xmaklumkan kepada smua pelajar n guru..mana bleh maklumkan..nt berkerumun semua kt dewan tu...tp ada gak students lain yg perasan..so depa dtg tgk heliza kt pintu belakang..ada gk yg sempat amek autograf..pastu masa dh selesai, isma terpaksa menjadi bodyguard utk membawa ija ke kereta...xpe is, bla lg kan..hehe..pastu aku bwk ija p kuah utk beli sedikit buah tangan..kwn2 aku pn ikut...isma, nami, ain dan k ida...tp k ida akn blk ke kg...jadi kami akan antar dia kt jeti...sblom p jeti, p haji ismail group dlu...shopping kt ctu...pastu p jeti, pastu blk...aku anta is, ain n nami kt umah pastu aku bwk ija ke awana porto malai...

lps cek in kt awana porto malai, km rasa mcm nk pegi 1 tmpt yg best yang ada kt ctu..apa lg, lps solat trus turun dgn masih berbaju kurung...apekah tmpat tu...itu yg korg xtau..hehe...tp best la..mmg dpt merelaxkn diri...pastu kami pn bergegas nek bilik siap2 utk kuar berbuka posa lak..kwn2 aku dh bergerak ke sana..ke bamboo..aku n ija yg plg lmbat smpai..hehe sory ye kwn2..masa smpai tu mmg dh nk dekat berbuka..menu mlm tu mmg marvellous...ketam berlada, udang goreng planta, kailan ikan masin, tomyam seafood, ikan siakap 3 rasa, sotong goreng tepung n air tembikai..nyummy2...pastu asalnya lps mkn nk photoshoot..tp dsbbkan ada mslh teknikal, xdpt photoshoot...trus blk umah...lepak kt umah jap, pastu p hotel...

ha, masa kt otel, kami dpt sahur percuma utk 2 org..apa lg, p la kt cafe tu..tp mknn xdak lg..cuma leh order...kna la tggu jap..km p p brjln2 kt awana tu..sempat lg snap gmbaq..





dlm stgh jam cmtu mknn pn siap...km pn amek mknn tu bwk nek bilik..aku order nasi goreng kampung berikan bilis..ija order mee goreng mamak...nyummy2..mknn dia byk..mmg xabes..pas mkn trus tdo..kira sahur trus la tu..bgn sok nye tu ktorang p jln2 kt kabel car..asalnya nk nek kabel car...tp ditutup utk maintenance...so jln2 je la kt ctu...kemudian blk ke umah aku...pastu p kuah lak..nk bli brg sket...pastu jmp ngan kwn2 aku kt lgkawi fair...ktorg pn photoshoot kt ctu jp..hehe...

seterusnya, aku bwk ija p bazar ramadhan padang matsirat, pastu trus ke epot...ija akan pulang ke kuala lumpur dh..byk lg keja2 dia menanti...selamat tggal kwnku...huhu... dan terima kasih sekali lg sbb sudi dtg kt lgkawi ni...dpt jgk ko tgk2 tmpat aku...next time dtgla lg..hehe..

ok...tamat dh cte psl ceramah...kehidupan seterusnya diteruskan dgn aktiviti persekolahan mcm biasa...setiap ptg mesti memasak..mcm2 masakan dh dimasak..smua penghuni rumah n kawan2 yg len dh menyumbang tenaga utk msk makanan berbuka..papepn mmg besh la...kenangan berbuka beramai2..di umah guru smktp..hehe...harap2 thn dpn kta masih dpt bersama2 lagi..mgkin ada yg akan pndah..itu yg kte xtahu...skang pn ada sorang yg dh dpt pndah..dh kurang sorang la penghuni umah tu..sob2...xpela, nt leh jmp lagi ye asiah..jgn lupakan ktorang kt cni...bila2 dtgla lgkawi lg...umah guru ni sntiasa trbuka utk asiah...

cerita gmbira dh, skang msk crita sedih lak...tp cte ni xdpt aku cte kan...hanya sekadar memberi mukadimah...huhu...aku xsangka benda ni jadi dlm hidup aku...ni smua ujian dari Allah..dia nk menguji sejauh mana aku dapat menghadapi benda ni...Alhamdulillah smpai ke hari ni aku masih lagi ok, masih sihat...emosi pn dah makin stabil...aku sentiasa berdoa kepada-Nya, berikanlah yang terbaik utk aku..keluarga aku dan kawan2 aku...dan berikanlah kesejahteraan kpd kami smua utk menghadapi hidup2 yang mendatang...semoga apa yg berlaku ni memberi pengajaran kepada aku...dan lebih berwaspada dgn apa sahaja yang bakal dihadapi...namun aku juga bersyukur atas apa yang terjadi..aku menjadi lebih tabah dan kuat untuk menjalani liku2 hidup seterusnya...
itu saja yg aku nk share ngan korang...hehe :P

oh ya, di kesempatan ni aku nk ucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri...tggal lagi beberapa ari saja nk meraikan syawal...semoga syawal yang akan datang ni menambah keceriaan di ati anda semua...aku nk minta maap andai ada salah dan silap yang xdisengajakan, menyusahkan @ apa2...maafkan aku dri ujung rambut smpai ujung kaki...setiap manusia mmg xlari dari melakukan kesilapan...yang buruk itu dtg dari aku, yang baik itu datang dari Allah s.w.t...sekian...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...