My World

My World

Saturday, March 12, 2011

Tak sangka dapat bergambar ngan Dato' Siti..




Entri sebelum ni ada jugak aku nyatakan yang aku memang minat kat siti..bukan setakat minat gitu-gitu ja..memang minat betol la..antaranya kat entry INI dan INI..

Memang aku teringin sangat nak jumpa ngan siti..tapi aku berangan jela..bukan senang nak jumpa artis tersohor negara kita ni..

Aku tau siti nak datang alor setar mall dari minggu lepas lagi..aku macam rasa-rasa nak pergi la..tapi aku kena kerja pulak..tapi nasib la kedai sendiri kan..so pagi tadi aku buat keputusan tak nak bukak kedai lah..rasa rugi pulak bila siti dah datang kat kedah ni aku tak pergi..lagi pulak, dekat sangat alor setar mall tu ngan umah aku..dalam 5 menet je..

Mak aku pun teringin nak jumpa siti..tapi mak aku tak larat jalan jauh..pastu kompem kena berhimpit bersesak-sesak nanti..so aku kata kat mak aku, tak payah la mak, buat teruk badan mak ja nanti..

Mesti mak aku kecewa jugak tak dapat pergi..tapi kesihatan dia kenala aku ambil kira..mak aku ni bersemangat nak jumpa siti pun bukannya apa, dia nak bagitau kat siti, dulu arwah ayah aku mengajar Dato' K mengaji quran..dulu sebelom pindah ke alor setar (masa aku belom lahir), family aku tinggal kat kg permatang pasir..arwah ayah aku memang kawan baikla dengan ayah Dato' K..(Md Jiwa)..Dato' K mungkin tak tahu ayah aku dah meninggal..tu yang mak aku nak pesan kat siti suruh bagitau Dato' K..tak tahu la Dato' K masih ingat lagi ke tak kat ustaz Md. Noor yang mengajaq dia mengaji dulu-dulu...

Aku pun teringin jugak nak bagitau kat siti..tapi aku dah agak memang tak berkesempatan punya lah nak bersembang2..ok, lupakan dulu pasal tu...

Aku nak cerita pasal apa yang berlaku tadi..aku sampai kat alor setar mall pukul 2.30 tadi..sesampainya memang dah ramai berkerumun kat booth simply siti..aku pun tengok je siti dari jauh..pastu aku dapat tau dari pengacara kt situ sesiapa nak tangkap gambar n amek autograf siti, kena beli produk simply siti..

Aku pun terfikir, yang aku memang tengah mencari eyeliner..so aku test2 la eyeliner simply siti..macam ok je..aku terus beli..pastu sapa yang beli produk simply siti bolehla beratur untuk bergambar..tapi..ada pulak tapi nya..keutamaan akan diberikan kepada sesiapa yang dapat tshirt simply siti..tshirt ni dapat bila beli barang melebihi RM80..masa untuk bergambar pun tinggal 10minit je lagi..dalam hati aku tak pa lah kalau tak dapat bergambar pun..aku hampir2 give up jugakla masa beratur tu..aku ingat nak pegi depan pentas je tangkap gambar siti...tapi aku fikir balik, tunggu jela, mana tau ada rezeki...

Tengok2, orang depan aku dh pergi kt meja siti..aku dah berganjak ke depan sekali..so, memang peluang cerah la..tapi..ha tapi lagi ni...aku tak dak buku @ kertas @ ape2 untuk suruh siti sign..yela, aku pun tak sangka akan betul2 dapat jumpa siti..aku tak prepare langsung...so, aku pun amek jela apa yang ada dalam purse..tau tak aku amek apa? aku amek duet china yang aku simpan..tahun lepas kan aku p beijing..so ada lebihan sikit duet china tu..aku buat kenang-kenanganlah..aku pun amek duet tu n bagi siti sign...




Aku kata kat siti, kak siti sign kat duit ni lah..siti lak tanya aku, duit apa ni..aku jawab duit china..hehe..pastu aku kirimkan salam mak aku kat siti..dia pun suruh kirimkan salam balik..kemudian, tangkap gambar, salam, aku pun cau dari situ..tapi aku saja tunggu lagi kat situ sampai siti balik..kot2 la siti ada nyanyi..tapi dia cuma bagi ucapan..ok, ni ucapannya..




Esok siti akan berangkat menunaikan umrah..semoga siti selamat pergi dan pulang..dan dapat menunaikan ibadat dengan lancar di sana..Amin..

Dan akhir sekali..thanks kerana melayan peminat dengan baik sekali..lemah lembut je kak siti tadi.. :) kat bawah ni antara gambar-gambar siti dengan peminat2 yang lain..







15 comments:

cik ayin said...

senyum sampai ke telinga la tu..kan,kan.. :)

Gee Jah Noor said...

hahahak...tau xpe.. :))

Feez Mior said...

heee..dh penah jmpe siti masa abpbh tahun lepas..tp blm pernah dpt tgkap gmbr berdua lg..uhuuuu...

Gee Jah Noor said...

2 thn lps pn penah jmp gak..tp xdpt tgkp gmba..kali ni baru dpt..yuhuuuu..

Peri PiA said...

wah!! :)

Gee Jah Noor said...

hehehhehe.. :D

zarra said...

bestnye dpt amek pic ngn ct.. sy pun minat die juger.....

Gee Jah Noor said...

bernasep baik je tadi..hehe..meh same2 kita minat siti.. :)

JUE said...

jeles tau saya..hu3.....owh prnh stay kat permatang pasir ke....tau gak la tempat tu sbb dekat dgn area umah nenek saya....

cik aja said...

fuyoo jumpa tok ti! sukanyaa dia. :D

mengenaldiri said...

dear..
anda di tag..
^_^

liyana said...

bestnye dpt jumpe siti... teringin jgk nak jumpe siti..

Nurul Syuhada Bt Hasri said...

sweet best ! :))

fizazbd said...

waaa best nye dier.....cantik nye dato'ct walaupon biase2 je make up

::fadxieza:: said...

best3!!

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...