My World

My World

Tuesday, February 8, 2011

Zikir Penenang Hati




Tadi diri aku ni agak meroyan..tapi sekarang dah tenang sikit..lepas dengar zikir ni..rasa sayu ja..

Sekarang ni mungkin musim orang bermasalah kot..eh bukan orang tu bermasalah..tapi ditimpa masalah.. :D tak terkecuali lah aku ni..

Setiap orang mesti akan hadapi masalah masing-masing..tiada orang yang tiada masalah..bila kita ditimpa masalah tu lah, kita akan menjadi lebih matang dalam mencari cara-cara penyelesaiannya dan menambahkan pengalaman kita..

Mesti ada sebab Allah uji kita..ada hikmah di sebaliknya..

Aku bersyukur diuji oleh-Nya..kerana ujian itu menunjukkan Dia menyayangi aku...


"Barangsiapa yang diingini oleh Allah akan kebaikan, maka diujinya dengan musibah" -Hadis sahih riwayat al-Bukhari, Malik dan Ahmad



3 comments:

rose sensei said...

geejah..same la ngn rose,ari ni dr kt skolah asik meradang je..student buat silap sket je..asik nk marah je...
ekceli diri mmg sdg bermasalah...

ros harap gee pun sabar ok... ;)

Ami Schaheera said...

hi geejah, baru jumpa blog geejah dr maria. kita dah link awak under scarflets :))

deqsu said...

alhamdulillah..thanks kak gee jah share video ni coz td deqsu tgh bgg2 ttbe rse ok dh skrg ble dgr n zkr sme..(",)

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...