My World

My World

Thursday, February 3, 2011

Kebakaran yang dasyat di kampungku..



Semasa perjalanan aku ke pusat servis perodua kelmarin (nak pergi servis kereta aku), satu kebakaran yang agak dasyat berlaku tak jauh dari rumah aku..asap berkepul-kepul..kalau aku kat luar kereta aku rasa dah sesak nafas..

Tapi ramai ja yang menyaksikan kebakaran tu..depa tak sesak nafas ka? aku yang kat dalam kereta pun dapat bau asap..

Ni gambar kebakaran yang sempat aku rakam..






Jalan pun mula kejeman..(suka suki ja) kejeman tu maksudnya jem la..tapi bukan jem nenas ka jem strawberry ka..ni jem kesesakan lalu lintas.. :P

time jem ni apa kata ambil gambar..heheh


tudung instant kerap dipakai apabila di kampung.. :D


Letih menunggu jem tu 1 hal..ditambah pulak menunggu nak servis kereta..masak jugak la aku 2 jam lebih menunggu kat pusat servis perodua tu..time2 perayaan ni la ramai yang nak servis kereta..maklumlah cuti agak lama..masing-masing nak berjalan2 pusing malaysia..heheh


Dah 3 minggu aku tak tengok anak buah aku..so aku pun pergi menyinggah di rumah abang aku dekat kuarters hospital sultanah bahiyah..dah besar dah baby ni..dulu aku cerita pasal baby ni kat SINI..


azmil hafiz...


teciknya tangan baby..


Oklah, sampai sini dulu cerita aku..aku nak kena cau..nak berangkat ke kelantan kejap lagi.. :)

p/s: kebakaran kelmarin masih jelas di fikiranku..tak pernah tengok kebakaran dasyat macam tu..harap tak ada nyawa yang terkorban..


7 comments:

Cik Tqah said...

kat mana yang terbakaq tuh gee?

Cik TeN10 said...

ohhh cm teruk je terbakar..kat mna tu?..
harap2 camtu lah ea..uwaa nak balik kedah jgak..huhu

ezzamalik said...

kami nmpak jugk asap 2!

a'arul said...

tumpang lalu

vote for me

1.like
http://www.facebook.com/pages/Snapeye-By-Yim/156739267707127
2.like
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=163927320321655&set=a.163660383681682.30167.156739267707127

undian anda amat dihargai
=p

Gee Jah Noor said...

kebakaran tu kat tandop..betul2 depan petronas..kilang botol kalau xsilap..

Cik TeN10 said...

tandop??..ohh dekat kg sy tuh..

Gee Jah Noor said...

owh kg Cik TeN10 kt tndop eh? kt area mana tu? sekampung jugak la kita ek.. :P

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...