My World

My World

Sunday, December 26, 2010

New Born Baby..26.12.2010





Ya Allah..comelnya baby ini..sungguh indah ciptaan Tuhan..aku kecik-kecik dulu pun macam ni jugak kot..hakhak..perasan je.. Semua bayi yang dilahirkan semua comel kan..aku memang suka tengok bayi yang baru lahir...

Selamat datang ke dunia baru untuk baby di atas..nama baby ini belum ada lagi..baru dilahirkan tengah malam semalam jam 12.40a.m..belum pun cukup umur 1 hari...abang aku belum memberi nama lagi..

Agaknya apa la nama yang akan diberi..anak sulungnya diberi nama Amir Afiq..yang kedua Muhammad Arif Ikhwan, ketiga Akhyar Auliya..dan yang ini mesti pangkal nama bermula huruf A jugak..tapi kat depan ada Muhammad la..

Banyak nama yang bermula huruf A ni..contohnya Alif, Akif, Afif, Aiman, Adib, Adam dan banyak lagi..tapi Adam kakak aku yang sulung dah letak kat anak dia..entahla abang aku nak letak apa..wait n see je lah..

Tadi sebelum pegi tengok anak sedara aku yang baru lahir ni, aku pegi cari hadiah dulu..cuba teka aku beli apa?

-
-
-
-
-
-

jeng jeng jeng...

aku beli 1 set baju dan seluar...




pening jugak nak cari..last sekali aku terbekenan yang di atas tu..bolehla kan...harga pun berpatutan..hehe

Ok, tak mau cerita banyak2, meh kita tengok gambar baby ni dan aksi-aksinya...


mak aku menggendong cucu barunya




mak sedara ni pon sibuk gak nak pegang..


nyenyak nya dia tidur


putihnya baby ni..sangat berbeza ngan kulit aku..


macam-macam gaya dia tidur


ni macam gaya nak takbir je..baby nak solat ye...


Ok, habis dah gambar baby..ni aku nak letak gambar kakaknye pulak..yang baru berusia 1 tahun 5 bulan..nampaknya baby dan kakaknya beza setahun je la..kakak baby ni sangat hiperaktif dan nakal..aku ada cerita pasal budak nakal ni kat entry SINI dan SINI..



tengok tu, siap jelir lidah..isk2..


asal muka monyok tu?


tengah main handset aku tu..


apa pandang-pandang shaye hah?


purse aku pulak di ambilnya


tengok gaya dia duduk tu..ganas tu..he


haha kena buat tanduk ngan aku


dia cari pasal nak pakai suar baby..


dapat jugak kat dia..


Ok, abes entry kali ni..aku nak pegi tengok bola pulak..sama-samalah kita sokong pasukan bola sepak Malaysia...Malaysia boleh!

8 comments:

sYaFiQa SaKuRa said...

congratulation akak...
mesti happy gilak dapat neptew baru kan...
hehehe..neptew kite lahir hari same la...

Gee Jah Noor said...

happy..tmbah lagi orang baru dlm family...ooo fiqa pun dpt nephew gak ek arini?

purplepokoyo said...

congrats on ur newborn nephew.. :)
sgt2 comel...

Gee Jah Noor said...

tenqiu... =D

sYaFiQa SaKuRa said...

hehehe...
tahun nie fiqa dpt 5 org neptew 1 niece...
huhuhu...ha'ah...lahir semalam..kol 10.01 pg...

Gee Jah Noor said...

wooww ramainya..6 org skali..mesti ramai kakak n abang ni kan..congratz gak ye..

sYaFiQa SaKuRa said...

hehehe...mmg ramai kak...
thanx....6t lau tau name baby inform tau..

Gee Jah Noor said...

okeh..setakat hari ni abang akak belom letak nama lgi..memang nak cari nama yang betul2 bagus la tu..

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...