My World

My World

Saturday, August 13, 2011

Demam..



Dari kelmarin lagi rasa tak sedap badan..hari ni masa mengajar tuisyen tadi dah rasa badan ni panas..so balik ja dari tuisyen tu terus tidoq..sekarang ni berehat-rehat jela..malam nanti baru boleh makan ubat..esok kalau sihat bolehla pi sekolah..kalau tak, amek MC la jawabnya.. :D

Tapi esok ada kerja nak kena siapkan..lepas tu nak ambil kertas periksa pelajar yang dah jawab periksa..esok paper math form 2..aku mengajar 2 kelas..so nak kena tanda la esok..eksaited nak tanda..hihi..nak tengok depa boleh jawab ke dak..walaupun baru seminggu lebih aku mengajar..tapi aku dah buat revision kelmarin untuk topik-topik yang masuk..harap-harap depa bolehla jawab..

Gudluck to all my students..untuk form 4 skali dan untuk form 5 jugak yang bakal menghadapi peperiksaan percubaan esok sehingga minggu depan...untuk semua la, form 1, form 6..form 3 dah lega sebab depa dah habis trial pmr..

Berbalik kepada cerita demam aku ni..aku bersyukur walaupun diberi kesakitan ini..kerana dalam satu hadis Rasulullah SAW yang bermaksud:

"Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya" (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Jadi, kita j
anganlah marah ataupun berburuk sangka terhadap Allah jika ditimpa kesakitan..sebaliknya bersyukurlah kerana sakit ini merupakan satu nikmat yang dikurniakan Allah untuk membersihkan diri kita daripada segala dosa dan noda..

Sekian sahaja dari aku hari ini..Wassalam :)


3 comments:

~Nana 귀여운~ said...

semoga kamu cepat sembuh yer , lepas berbuka segera makan ubat demam :)

Atiqah Sa'ahiry said...

semoga cepat sihat..yer

fadhdeela said...

alahh kesiannyer cikgu demam..mkn ubat yaa :)

Meh sini: Yusri & Lisa akan Berkahwin 2012

Sini Juga: Temubual Jimmy mengenai tuduhan isteri beliau!

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...