My World

My World

Saturday, August 20, 2011

Manjadda Wajada dan Masak Memasak..


Pagi tadi aku ke Shah Alam mengekor kawan aku la..sambil-sambil menyibuk nak tengok penggambaran moderator Manjadda Wajada..he..

Susah jugak jadi pengacara ni rupenye..aku yang dok saja pun boleh berpeluh-peluh..tambah la si pengacara yang kena dok tengah panas tu..

Sementara dok tunggu penggambaran selesai, aku sorang-sorang pun merayau-rayau di kawasan sekeliling sambil menekan-nekan button kamera handset aku.. :D




cantik pemandangan kat tempat ni...




dok menunggu tak siap-siap lagi shooting...


akhirnya selesai shooting part 1 baru..ada lagi 2 part..


hos dia dok hapai skrip..


akhirnya, selesai ketiga2 part...


Program Manjadda Wajada ni ditayangkan di TV AlHijrah setiap isnin 9.30 malam..kalau tak buat apa-apa time tu bolehla tengok ye..ia berkisarkan tentang sesiapa yang berusaha pasti akan mendapat ganjarannya...

Selesainya saja shooting tu, kami terasa kepenatan, lantas mahu pulang terus ke rumah..tapi kawan aku ni bagi idea nak main masak-masak pulak kat rumah..teringin sangat nak makan cucuq cempedak..so kitorang pon coping la barang-barang mentah dan tak mentah..

Sampai kat rumah tu rehat sat pastu baru memulakan aktiviti memasak..tapi memasak pun tak berbuka puasa kat rumah..kitorang kena tapau makanan tu sebabnya aku kena berada di airport kul 8.15..so dalam kul 7.15 kitorang dah gerak..

Ok, cerita pasai memasak tu..bukan main lagi orang tu kata nak masak..last skali aku yang masak sengsorang..dia mai tinjau-tinjau kawasan ja..isk2..hehe tak la, aku suruh dia relax2 ja..biaq aku yang masak.. :D

Pastu dah siap semua kan, nak tapau la untuk berbuka dalam kereta nanti..aku nak jugak bawak balik cempedak goreng ke langkawi..ija pun tanya la aku.. 'ko nk letak cempedak katmana nanti?' aku pun jawabla, kat dalam plastik jela...

Okla, pastu aku dok siap-siap dulu..ija dah siap tapaukan makanan..pastu kan kan..aku nampak la dia tapau cempedak goreng dalam balang..siap balang lagi tu..pastu aku pun saja la tanya kot-kot yang dalam balang tu untuk aku..sekali dia jawab 'ko kan nak tapau dalam plastik ja..' terus aku gelak..wakakakak..ko ni kan..apa punya kawan la..dalam plastik je..ko punye dalam bekas, mana aci...hahaha..

Saja ja aku provoke..padahal kalau letak dalam balang tu memang tak muat nak letak dalam bag aku..so saja la nak gaduh-gaduh ngan ija kat situ..pastu aku siap ugut aku nak cite kat dalam blog..dia kata cite la..nanti aku nak komen..haha...haaa sila la komen komen.. :D


ni la tapau ija punye..


Lepas semua dah siap, kami pun bergerak menuju ke airport...


berbuka dalam kereta je...


Ha ni dia makanan yang sempat dimasak petang tadi...


sambal udang..


cucuq cempedak goreng..


sardin..


sotong goreng tepung..


Okla, panjang gak crita aku ni..ngantok dah..kena pi tidoq dulu..selamat malem...last but not least, thanks to ija dan kak zeq yang menghantar aku ke airport..thanks gak atas semuanya..melayan aku sepanjang di kl.. :D daaaa...


p/s: ada video ija komen pasal masakan aku..esok la upload..malam ni line internet slow motion je..lagipun bantal dah memanggil ni...Wassalam..


5 comments:

~Nana 귀여운~ said...

wah, shooting drama ker or mengacara tu??

btw pandai masak ye..lauk walau simple tapi nampak sedap..huhu

Hair!z@n Hak!ar said...

-cantik tpt. kg mn 2?
-bebuka dlm kete ea b3? :)
-dlm kpl trbg x bau ke cempedak? spi langkawi x basi? hehe

cute1986 said...

gee sampai kul baper...ain dah pengsan x ingt dunia heheh

missNick said...

dlm banyak2 makanan tu terliur kat ikan sardin la plak hehe...

Gee Jah Noor said...

Nana: Shooting utk hos manjadda wajada...tgkla kt tv alhijrah setiap isnin 9.30p.m.. :)

Hairizan: banhyaknya soklan..isk2..ntah kt mane ntah..lupa namanya..macam hutan lipur..bukak ber3 jela awk oi..xbau dan xbasi pun..dibalut dgn elok sekali.. :D

cute1986: sampai nk dekat kul 11 dh..ingatkan ain yang amek..rupanya ell..

missNick: sebab warna dia menyerlah kot..hehe

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...