My World

My World

Thursday, November 25, 2010

Korang pernah makan maggi dalam cawan/gelas tak?




Haha..ini la kerja kitorang masa bercuti di genting tahun lepas..

Dalam bulan 6/09 aku bersama-sama ngan dira, sue, wahidah dan ida gi round malaysia..hehe...

Kitorang naik flight dari alor setar turun kat kl..jalan-jalan kat kl, tidur di rumah kakak ida dan keesokannya pagi-pagi lagi bertolak ke genting..kitorang sewa kereta dengan drebar nya sekali..masa pegi tu drebar tu antar kat cable car, kitorang naik cable car menuju ke genting..drebar tu memecut keretanya berseorangan dan tunggu kitorang kat puncak genting..drebar tu sebenarnya agen yang menguruskan percutian kami ni..pakej skali ngan hotel dan games outdoor + indoor..

Sampai je kat atas sana terus gi check in hotel then turun main outdoor games..sampailah nak dekat malam baru balik hotel balik..berehat sebentar pastu turun pulak main indoor games..percutian ni sangatlah melawakkan sebab masing-masing bawak duit cukup-cukup aje..so makan pon kena catu..heheh..


Sapa yang ada duit lebih tu dia makan kfc..yang lain-lain tu makan maggi yang dibawak dari kl..betapa tragisnya kan..so lepas main indoor games tu semua pulang ke bilik hotel berehat-berehat, bersembang-sembang sambil makan maggi...disebabkan sorang pon tak bawak bekas @ mangkuk, apa lagi, masak maggi dalam cawan ni je...hahaha

sudu takde, makan guna tangan jela..hahaha

Lepas makan tu, semua pakat lentok..kami kan 5 orang, katil bujang ada 2 ja..kami pon gabung la katil tu..macam korang-korang penah buat la kan..hehe..best nye tidur masa tu..kesejukan sehingga semua nya berebut selimut..

Pagi esoknye tu kitorang bergerak turun ke kl dan seterusnya ke lcct..naik flight pegi terengganu pulak...untuk pengetahuan korang, tiket ni kami beli awal2 lagi, memang murah sangat2..kalau tak silap aku, untuk 3 penerbangan baru rm120..kalau naik bas entah lagi mahal kot..

Sampai kat terengganu dah malam la jugak..terus gi cari hotel..hotel yang paling jimat la..untuk 2 malam..masa sampai kat terengganu ni aku dah tak sedap badan..demam la pulak..so esoknya tu, nak jalan pon takdak mood..time kawan-kawan aku p shopping aku stay kat hotel ja...

Oh ya, kat terengganu tu aku jumpa kawan aku, kawan maya (kenal kat friendster..masa tu mana aktif facebook lagi)..nama kawan aku tu kema..thanks kema bawak dan belanja kitorang makan ikan bakar yang best sangat dan jugak bawak p beli kopok losong..

naik bas bandar kat ganu..

Demam aku pon dah makin bersurut bila nak balik ke kl semula..2 ari kat terengganu tu best la, walaupun demam dapat jugak jalan2 pegi masjid kristal..ok, petang hari ke 2 tu kami semua naik flight ke kl pulak..kat lcct tu la kami bermalam..dah la masa tu femes ngan selsema burung..tawakal jela tidur kat airport tu..tido pon tak jerap sangat..kejap2 terjaga..mana tak nya tido atas kerusi je..huhu...

Esoknya tu, aku, dira dan wahida naik flight ke Penang..su terus pulang ke kota kinabalu dan ida pegi rumah kakaknya di Gombak...Kat Penang kawan aku datang amek dan kebetulan dia nak balik alor setar, aku pon tumpang dia sampai ke rumah...

Begitulah cerita percutian aku ngan kawan-kawan aku yang agak tragis..tapi best la bila ingat balik... =D

p/s: cerita pasal maggi tu sikit ja pon..hehe


naik cable car

gee wif sue

kayuh jangan tak kayuh..

dari kiri : gee, dira, sue & wahidah

seronok! rasa nak pegi genting lagi..jum!

5 comments:

liyana said...

hehe bestnye... kenangan makan megi dgn kawan2.. itu la destinasi bajet name nye.. :D

Echam said...

Pengalaman manis tu mkn megi dalam cawan. Bila lagi nak rase benda camtu kat Malaysia. hehhehe

Gee Jah Noor said...

liyana: memang best..bila teringat balik rasa lucu sgt... mmg destinasi bajet nama nya ni.. =D

Echam: A'ah betol2..sbelum g bercuti ni xpenah try..p kt genting ni baru tau cmna rasa mkn megi dlm cawan..hehe

ellya said...

gee, jomlahh kita wat trip wondergulz plakk nakk??mcm best jer..bia nak pi nie..ader tiket murahhh takk..hehe

Gee Jah Noor said...

jum2..bila nak plan ni? kena berkumpul ramai2 senang nak plan..kite gi nek keta la..adventure sket..hehe

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...