My World

My World

Wednesday, November 10, 2010

Makan-Makan Wif My Fren..

Hujung minggu yang lalu, sebelum pulang dari negeri 9 ke langkawi, aku menyinggah dulu d kl...ija la yang amek aku kt midvalley...aku naik komuter dari seremban turun kt midvalley...ada 1 cerita yang sgt lawak telah berlaku antara kami..ngeh2..

cter ape tu? last nanti la baru aku nak cte...sebab entri kali ni tajuknye makan-makan..so aku nak cte pasal makan-makan dulu...hehe..lepas ija amek aku tu kitorang pon pegi makan kat Dome..ni 1st time aku makan kat Dome..sebelum ni tak penah masuk lagi...memang besh gak la makanan dia..tapi harga pon boleh tahan..heee

sementara menunggu makanan sampai kitorang pon bergambar dulu...


nape ngan ija tu?

ni bila air dah sampai, bergambar ngan air lak...hehe


disebabkan sangat kelaparan, aku pon order la nasi...ija lak order pasta..n ade lagi makanan lain...ni la makanannye...



buah-buahan ni beli kt tempat lain..bleh makan sebelum makanan sampai..hee

air kiteorang..

abes dah cte pasal makan kat Dome...malamnya pulak, ija ajak aku jumpa Fatin, bestfren ija jugak...aku tak penah jumpa lagi fatin..cuma berhubung kat facebook je...so tercapai gak hasrat nak jumpa fatin...cantik orangnye... :) kitorang bergerak ke putrajaya...agak2 apa yang kitorang makan? jeng jeng jeng....

ija dipaksa makan kambing bakar...


mula-mula ija kata taknak makan..tapi last-last dia lak yang makan banyak...memang sedap kambing bakar ni rupenye..aku pon pes time makan...sebelom ni penah makan lamb chop n gulai kambing je..tak penah lak makan kambing bakar...



Sok nye tu, ari ahad, aku pon nak pulang ke langkawi..sebelum pulang kitorang pegi jumpa su kat ukm...ktorang g bergmba kat putrajaya..tapi aku tak dapat letak gamba kat cni sebab lom amek gamba tu dari ija..lepas brgamba kitorang gi makan-makan lagi...tau tak kitorang pegi mana? haaa pegi tempat makan kambing bakar tu jugak..ija nak makan kambing bakar lagi...hihi..tapi hajat die tak kesampaian sebab kambing itu hanya dibakar waktu malam je...so makan nasi goreng je la..lupe lak nak amik gambar makanan..hihi...

Lepas makan tu kitorang pon anta su pulang ke ukm...pastu ija lak anta aku ke lcct...tau tak ape jadi? kitorang tersosat...sampai ke nilai..isk2 ni semua angkara gps yang bagi jalan jauh..aku dah cuak dah takut terlepas flight...tapi nasep baik sampai kat lcct sebelum kaunter tutup...ija drop aku kt luar je sebab dia pon kena cepat balik...aku pon bergegas gi check in...alhamdulillah selamat sampai kat langkawi...

Ok, tu je citer aku pasal makan-makan...sampai sini je la cte aku...daaaa
-
-
-
-
-
-
-
eh eh ade cte lagi la rupenye...hehe...cte kelawakan aku n ija...gelak guling-guling bile ingat balik...hahahaha

macam ni cte nye, ija kan nak amek aku kat mid valley...bila dah sampai, aku pon tunggu la ija dekat2 tempat turun komuter tu...ija pon tak arif jalan kat situ..dia terpaksa menggunakan gps..bila dah nak sampai kat mid, gps dia tiba-tiba hilang suara...aikkk nape pulak jadi gitu...bila dah takde suara susah la nak drive ikut jalan yang betul...sebab nak kena pandang gps tu..lau ada suara ikut je suara dia tu kan...

Ija call aku dia kata dah tersesat..terlepas satu simpang yang nak masuk ke mid..tapi takpe, dia kata nak cari jalan u turn...so aku pon tunggu la...tak lame pastu ija call lagi..dia kata dia dah tersesat jauh...aduhh camne ni...aku lagi la tak arif jalan kl ni...aku suh ija relax dulu, try cari jalan lagi...

Pastu kan..tau tak aku terpikiaq ape..satu cara ni jela kot dapat selesaikan masalah ni...aku cakap kat ija ko benti kat situ skang jugak! benti aku kata!..ahaa takdela camtu...aku kata kt ija ko g parking kat mana2..cari landmark kat situ, apa2 landmark la, then gtau aku, aku g kat ko nek teksi...hahahha...aku pulak kena gi amek ija...hahahah...tu je la caranya kan...lau tak tak tau la bila kitorang leh jumpa... :P

So aku pon amek la teksi kat midvalley tu...nasepla ada teksi...aku cakap kat pakcik teksi tu nak pegi ke tempat ni (gambar di bawah yg ija mms aku)..nggeeee...pakcik tu pon bawakla g kt tempat tu...akhirnye nampak la keta ija kt situ...


Ayat pertama aku cakap kt ija ' ko ni kan...isk2..' hehe..aku tak marah sikit pon..tergelak adela..bab jalan ni memang bukan senang nak hafal..tambah2 lak jalan kl...lau xde keberanian janganla drive kt kl..tapi ija ni jenis berani la..tak terkecuali la aku..hehe..aku pon penah drive dari kedah ke kl masa nak balik n9..masa tu aku keje kt n9..aku saje jalan-jalan kat kl dulu..memang sesat la..terpaksa call kawan aku tanya jalan..hoho papepon 1 pengalaman yang sangat menyeronokkan... :P

Oh ye..gps ija yang hilang suara tu dah ade suara balik lepas aku godek2..terror tak aku? gps tu saje cari pasal sebab nak suh aku godek la tu..haha..takdela terror pon, kebetulan je tu aku ade gps tu baik balik..hehe.. itu je cte aku..daaa.. ('',)

10 comments:

cik EPAL said...

hehehehe comel la korang nih. waaa dah lama tak makan kat dome. situ sedap tapi harga pon sedap lah. haha. tu air honeycomb goldrush kan? coklat dia ada macam coklat cruchie sikit kan? tak tahu la kalau crunchie betul betul hehe.

time ni la makan dekat DOME hehe =)

Tqah Nasir said...

oo.. time gee mai kl kami balik kedah.. awat xhabaq awai2 ha? umah kami 5 minit ja p mid.. adoi!

Gee Jah Noor said...

cik epal: mmg hrga pon sodap..tu la xpenah masuk..dh keje ni baru la leh masuk..hehe..xingat dh ape namenye air tu..waiter kt ctu ckp air tu yg paling pemes.. ija yg order...ntahla crunchie ke x, lupe nak tnya ija..hee...

tqah: yeke...mana ceq tau umah hmpa 5min je..pasni lau km p mid, km gtau, k...aritu nk berdua2 an je ngan ija, sape pon xtau i p jmp die..heeee

soffya cik bulan said...

gee, lawak lah..
gee ni plk asik jadi hero je..hehehe

Gee Jah Noor said...

wonderpet datang membantu..ape yg penting, kerjasama!.hihihi..ntah ade kuasa ape ntah bile ngan ija..heee

Kuasai minda said...

Suka dengar cerita makan-makan, dan jalan-jalan...

:)

Syuza Damiya said...

Ija yang lucu always make face like dat and kamoo Gee canthek sangat...thanks follow my blog yang karot marot tue

dayapelangi said...

hai kak gee. terima kasih ye. :)
tgok ni.
http://dayahiedaya.blogspot.com/2010/11/berkaitan-heliza-helmi.html

Gee Jah Noor said...

kuasai minda: suke ye? bagus2..

syuza damiya: hehe makacih kerana memuji caye..ija mmg sgt lucu..same2 lah kite follow ye..blog sy pn byk ngarut gak ni..hehe

dayapelangi: dh tgk dh..comey blog kamu!

Miss Anis said...

sweet la korang ny...hehehe

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...