My World

My World

Tuesday, November 16, 2010

Wondergurlz dalam kenangan..

Ketika menulis entry ini, perasaan sedih menyelubungi diri aku tatkala melihatkan bideo yang kawan aku buat yang di post di fb ni...


perpisahan yang tak diduga secepat ini..

Thanks zam..buat bideo ni..sangat menyentuh perasaan...

Wondergurlz sudah dalam kenangan..kenapa dalam kenangan? daripada 10orang dulu tinggal 9orang sebab seorang dah pindah...sekarang makin berkurang lagi..sebab 4 orang lagi pulak dapat pindah..kepada sapa-sapa yang tak tahu pasal wondergurlz ni, sebenarnya wondergurlz ni adalah gelaran kepada geng2 kami iaitu cikgu-cikgu smktp batch 10/09 n 12/09 yang muda mudi yang rapat yang selalu hang out n enjoy same-same..hehe ntah ape-ape je kan..

Pagi kelmarin...adalah saat-saat yang mendebarkan..keputusan e-g tukar (permohonan pertukaran guru) sudah pun kuar...

Housemate aku daripada 4 yang memohon, 3 orang yang dapat tukar..dorang akan mengajar kat tempat lain lepas ni..tinggal la 3 orang ja di rumah kami selepas ini..n geng wondergurlz yang dok rumah lain iaitu namie atau dikenali dengan mama yuyu yoyet, pon dapat pindah...dak-dak umah aku yang dapat pindah iaitu roshni, kak khai, n kak ida...namie n roshni ni pon ada blog..leh la korang jengah blog-blog depa ni...

Roshni a.k.a roshan pindah ke daerah yan..kak khai ke selangor, tak tahu lagi daerah mana...kak ida ke daerah pendang.. n namie ke daerah kota setar...dorang ni mintak pindah oleh sebab-sebab tertentu..kak ida n kak khai dah kawen..so dorang kena ikut suami la kan..namie n roshni ikut suami gak ke? hahaha

Aku nape tak mintak tukar? ntahla...sebab aku belom ada calon kot..haha..

Takdela, sebenarnya aku malas nak pindah lagi..dah rasa selesa dok kat langkawi..kalau saja-saja aku nak mintak tukar pon buat apa..nanti nak kena pindah-pindah barang..biar sekali pindah je senang kan..tapi sian jugak kat mak aku..dia pon nak anak dia ni dok dekat ngan dia, tapi harap mak faham..lagipon tak jauh sangat langkawi ngan umah..anak dia ni boleh balik ujung minggu..cuma risau jugak kalau terkejut tergempaq nak kena balik umah..harap tiada apa-apa yang tak diingini berlaku...

Berbalik kepada Wondergurlz, sekarang ahli dah berkurang seramai 5 orang..sedihnya...lepas ni tak leh enjoy sama-sama macam dulu-dulu..ape-ape pon korang tetap besh..jangan lupakan kitorang ye lepas ni...contact2 lah kat saluran mana yang boleh...sob sob...

Walau apa pon yang terjadi, wondergurlz yang ada sekarang masih boleh meneruskan hidup macam biasa..aku, ain, el, zam n isma leh enjoy jugak...cumaa...mesti sedikit sebanyak akan terkenang saat-saat beramai-ramai dahulu...

Ermm sebelom aku menamatkan cerita aku ni.. sempena ari raya haji n sempena dengan perpindahan korang, aku nak minta maaf kat geng-geng wondergurlz yang pindah ke yang tak pindah ke..kalau-kalau aku ada wat salah kat korang, menyusahkan or ape ke, sorry tau...aku sebagai ketua umah yang tak menjalankan tugas dengan betol ke, aku minta maaf jugak...(sedar diri pon..haha..) maaf atas kekurangan aku..

Kenangan bersama korang akan aku abadikan dalam memory aku... :(

lepak-lepak kt pantai teluk yu

wondergurlz bersama ija


annual dinner @ pelangi beach resort

di epot langkawi nak gi jenjalan kl

dari lcct ke kl central

nak pegi sambutan hari guru..bertemakan hijau geopark

naik banana boat..sangat besh..

lawak gamba ni..semua macam nak serang laki tu je..ohh terkenang sudah.. :(

riang ria @ pantai chenang

mandi manda..aku macam nak lemas je tu..huhu

bowling time...aktiviti wajib ujung minggu...

selamat tinggal namie (berbaju hijau)

bowling lagi..

frust tak dapat main bowling..ada tournament..

kat mutiara bureau bay

pertandingan pengacara nona..haha..

kan ku semaikan kenangan kita dalam minda ku..

Terakhir dari ku...Baik-baik sayang..

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku...

7 comments:

Imzainieyzulkipli said...

kawan sampai mati...

Gee Jah Noor said...

ya... :)

cute1986 said...

sangt sedih...ain baru terasa sedihnye..huhuh...

Namie Amir said...

gee..thanx byk2 atas segala budi baik hampa kt kami selama ni..mintak maaf banyak2 juga atas slh silap :-( memory bersama wondergurls xkan dilupakan sampai bila2 (T_T) sayang korang sgt2!!!!

Gee Jah Noor said...

ain: g pon hari ni baru rasa sayu..lepas tgk video zam buat tu..

namie: apa la sangat budi kami kat ampa tu..tolong menolong amalan mulia.. umah kita tak jauh mana pon..leh jmp lg bila2.. :)

haida said...

tenkiu sume atas jasa kalian sepanjang di sana.. kehilangan pasti dirasai

Gee Jah Noor said...

K khai: perpisahan dh menjadi lumrah..harapan agar persahabatan kita tetap terpatri di ingatan..

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...