My World

My World

Wednesday, December 15, 2010

Ice Skating...korang pernah main tak?


Ini cerita lama ni..berkurun yang lalu..aku dan kawan-kawan aku pergi main kat Asia City, Kota Kinabalu..Asia City tu baru je bukak..dan dia buka tempat untuk main ice skating...

Aku ngan kawan-kawan aku pun serbu la situ..nak jugak test power main ice skating tu..padahal tak pernah main ni..kawan aku ada jugak yang pernah main roller blade..aku ni roller blade pun tak pernah try...

Depa ni dok ajak aku main ice skating pulak..dalam berani-berani takut aku pun try la..mula-mula memang tak reti langsung la..nak pakai kasut tu pun kawan aku yang ajarkan..betapa jakunnya aku ni..huhu..

Tapi ice skating yang dekat Asia City ni tak dak ice pun..hanya sekadar lantai yang licin..yang dekat Sunway Piramid tu ada ice kan...

Tak pela, janji dapat main dan berbangga sikit kalau orang tanya pernah main ke tak..ngeh2..

Pengalaman aku 1st time main ni memang dasat la jugak..bukan takat tergelongsor je, tertungging, tertonggeng, terjelepuk, tertomoih, semuanya la..lebam gak la badan aku ni..mula-mula aku slow-slow je la main..baru belajar la katakan..

Pastu bila dah ada rasa confident, aku pun berlagak nak main sorang-sorang, meluncur sorang-sorang..sebelum tu kawan aku teman aku...

Nah amek kau, berlagak sangat, padan muka aku..jatuh tergelincir..macam tergeliat jugak la urat kaki aku..tapi takpe, aku try dan try sampai la boleh kata terror sikit la..walaupun jatuh banyak kali, aku tak patah semangat..he...

Actually, ada video kawan aku rekod..tapi aku cari tak jumpa pulak..gambar berapa kerat ni saja yang ada..takpa, nanti aku jumpa video tu aku wat ice skating episod 2 pulak..he...


sue & ija paling terror main..aku & dira 1st time main..


saya budak baru belajar..tolong ajar saya cikgu!


ha time ni aku dah terror sikit..dah boleh berdiri tanpa pegang kawan aku.. :P


Oklah, itu saja cerita aku main ice skating..daaa... ('',)

7 comments:

nOuRuL EyEdHa said...

wah! saye budak kempunan mau belajar meh..sob..sob..tsk..tsk..

NadGorgeous said...

pernah main kak..
kat sunway piramid..
tapi skill tak mantap lagi. asik jatuh jer. haha

fatin said...

haha..penah jgak men kt sunway pyramid! bsah sluar asyk jatuh je..dah kt jepun ni tak rsa plak nk men..huhu

Gee Jah Noor said...

nOuRuL EyEdHa: haa pegi lah belajar..upah sape2 suh ajarkan..hak2..

NadGorgeous: nak try gak men kat sunway piramid..tu mesti lagi mencabar kan..

fatin: isk2 rugi tak main kt jepun..p main skang..hehe..

soffya cik bulan said...

hu...bestnya geee....
kite ni lg lah...tk pnh lsg men ha...huhuhu

Gee Jah Noor said...

jum kite gi main kat sunway piramid..hehe..

L50121 said...

ini dimana??

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...