My World

My World

Monday, December 6, 2010

Ketemu Ninja di Airport Surabaya.. :P (Part 4)


Ade ninja pulak dekat airport Surabaya tadi..Ninja perempuan pulak tu..aku pun tak ketinggalan lah bergambar dengan ninja ni..dan try test power ninja ni terror ke tak..heheh..

Layan lah gambar-gambar ini... =D

ninja ni tersesat entah dari mana

dia dah mula menunjukkan aksi-aksi ganasnya..

bergambar kenangan dengan ninja ni..

oo nak ajak lawan ye..tunggu kau!

hiyak..dengan lemah gemalainya aku mengatur langkah..

haha tak kena!

ahaa mai lagi sorang melawan ninja ini..aku menjadi pengadil..

pengadil pun juin sekali lah..

eh sempat lagi main mesej..report kat mak ke?

akhirnya kami berdamai..hehe

ingatkan dah habis jadi ninja..rupenye belom..kat balai menunggu pun sompat lagi..haish..dah tu mengacau aku pulak..

ape kes ni?

ninja bertapa la pulak..

padan muka..kami semua dah mula menyerang..

Haha begitu sajalah cerita pasal ninja..aku nak rewind balik cerita dari mula untuk hari ini..

Macam kebiasaannya lah, pagi-pagi kita breakfast dulu..


bergambar di hadapan iblis hotel..eh silap..ibis hotel lah..


last day bergambar di dalam bas di Surabaya


Destinasi pertama hari ni adalah ke Masjid Muhammad Cheng Ho..Kami nak melawat sekitar masjid ini..tapi ada majlis akad nikah pulak..so, kami pon juin majlis tu..


menyibuk je pergi tangkap gambar ngan pengantin..(curi-curi tangkap gambar)..hehe


patut la kat airport tadi kawan aku jadi ninja..dari pagi memang dah start simptom-simptom ninja tu..


Selesai melawat Masjid Muhammad Cheng Ho, kami menuju ke bas rombongan..sebelum tu, ada paparazzi telah mencurik-curik ambil gambar kami..hehe..korang sendiri-sendiri lah pikiaq apa yang kami tengah buat ye.. :P






Haha last sekali pi beli aiskrim sebelum menaiki bas..

Lepas tu, kami pi shopping lagi..untuk terakhir kalinya..shopping souvenior untuk family dan kawan-kawan terdekat..banyak jugak kalau dikira survenior ni..aku beli takat yang mampu je..

sempat lagi menerai topeng itu..

yeahhh inilah barang-barang yang di shopping..


Lepas shopping kitorang pergi makan, pastu singgah masjid yang terbesar di Surabaya..untuk menunaikan solat..


Masa pun tiba untuk pulang ke Malaysia..


Selamat tinggal Surabaya! Bye!


p/s: kalau nak tau lagi cerita-cerita tentang percutian di surabaya boleh la tengok Part 0, Part 1, Part 2 dan Part 3..time kacih..

26 comments:

Wan Zulqhairi said...

mesti banyak shopping nih..

Gee Jah Noor said...

adela sikit2..hehe

aziearem said...

so sweet.. :))
da follow u.. follow me back k.. :))

deqsu said...

wah best2...shopping sakan ek kak gee jah..=p

Gee Jah Noor said...

aziearem: :) ok, bakal menyusul nt..

deqsu: sikit je..xsakan pon..hehe

anith chan said...

comel :)

Maher Azlan said...

p tak ajak pon..... sedih rase nyer ati ini

anith chan said...

comel :)

Gee Jah Noor said...

anith chan: =D

Maher Azlan: dh ajak dah ritu..hehe

ain natasha said...

wiwiwiw ! ada beli oley2 tak untuk caya ? nyummmm-nyummmm

nurul rizqil hasanah said...

apa kesan yang paling di ingat ka?
menurut kakak bagaimana alam SBY?
jangan jera untuk datang kembali ya,"matur nuhun sanget sudah kerasan beberapa hari di indonesia"

26ETY said...

naper kak ijah pkai hijab dekt airport,,?

26ETY said...

naper kak ijah pkai hijab kt airport??

Anonymous said...

bestnyew....

moshie said...

tgk kak heliza mmg cumel sgt2

Gee Jah Noor said...

ain natasha: alaaa tertinggal kt surabaya la..hehe

nurul rizqil hasanah: perasan kami ya? surabaya bagus bangat..orang2 nya baik sekali..emangnya mahu pegi sana lagi..hehe

26ETY: saje2 wat gaya ninja..hehe

Anonymous: besh2..hehe

Gee Jah Noor said...

moshie: cumel..hehe

HiGHNeSS FiQ said...

salam..

gee ade beli buah tgn kat fiq x nih?? hehe

btw, already followed u~ ;)

nurul zamrus said...

bestnye g surabaya...hee

Gee Jah Noor said...

HiGHNeSS FiQ: waalaikumussalam.. ade..tp tertinggal kt indon..hehe..

btw, tq follow me.. :)

nurul zamrus: gi bandung pulak jum..hehe

putri said...

bestnye.............nk ikut:)

Gee Jah Noor said...

jumm..pegi bandung pulak.. :)

Maher Azlan said...

yeke.... tak tau pon

Gee Jah Noor said...

tapi sekarang dah tau kan..hehe

soffya cik bulan said...

gee, ni citer baru ek?bru pas gi ke..?alahaiii
eii...gee, pia culik gmbr gee pakai tdg erisyaa kat sebelah tu ha, nak bt testimoni. eii, pia nk sgt ija pun pakai tudung/shawl dari soffya eshope nihh..berangan tau...huhuhu

geee, bile buleh jumpa ija...tiba je rse...hohoho

Gee Jah Noor said...

aah banyak cerita baru masa kt surabaya..
he, amek je pia..xde masalah.. :) berangan dulu, mana tau nanti ija betol2 pakai..hehe..

tak tahu la nak kata bila buleh jmpa..kot2 terserempak kt kl nt kan.. hohoo

Post a Comment

Komen anda sangatlah bernilai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...